בתהליך הפקת האספרסו למכונת הקפה תפקיד חשוב מאוד . מכונת הקפה נולדה מהצורך לקבל במהירות במנה אחת את כל הפרופרופרציות הדרושות , בקצרה זו מערכת מיצוי דרך מים זרם מים חמים כ-90 מעלות תחת לחץ של 9 אטמוספירות .בשל כך מקבלים בכוס לא רק חומרים מסיסים הנמצאים בקפה אלא גם לא מסיסים כמו שומנים טבעיים .למעשה מכונת הקפה מאפשרת לך לקבל את הנוזל שממלא את הכוס . אחוז ניכר מחומרים אלו אחראיים לטעם העשיר והסירופי. מקור החום של המים הוא הדוד, המחמם באופן חיצוני מחליף חום המקבל באופן ישיר מים קרים ומעביר אותם ישירות למכלול החליטה, מכיון שמחליף החום נמצא בסביבה של מים חמים המים הקרים בתוכו מתחממים לטמפרטורה הרצויה של 93 מעלות כאשר הם מגיעים למכלול החליטה המים בתוך הדוד משמשים עבור תה וקיטור להקצפת חלב. מעגל מחליף החום- מכלול החליטה כאשר מכלול החליטה לא בפעולה נאמר כי המכונה במנוחה, המים והקיטור בדוד מחממים את מחליף החום השרוי בתוך הדוד אשר רמת החום של המים בו עולה. המים החמים מגיעים ומחממים את המכלול ומאבדים מחומם וכאשר הם מתקררים יורדים לצינור מחזיר. ע"י שיטה זו למכלול טמפרטורה אופטימלית ,כדי להפיק את המירב מחליטת הקפה. מהירות מעבר המים תלויה בשיפוע של מחליף החום וטמפרטורת המים בדוד. חשוב לכן שמכונת הקפה תותקן תמיד במשטח אופקי לחלוטין. מעגל המעבר של המים דומה לדוד בבית הוא מואט על ידי הצרה של 3 מ"מ כדי למנוע מכלול חם מדי .
גיא צור
אספרסוטק-קפה סאן ג'וסטו
www.epressotech.co.il