חפש מאמרים:
שלום אורח
22.11.2024
 
   
מאמרים בקטגוריות של:

   
 

איך להכין קפה מושלם

מאת: גיא צורקפה30/11/20091681 צפיות שתף בטוויטר |   שתף בפייסבוק

תערובת וקפה

לנסיון הבריסטה ולתערובת הקפה יש תפקיד מכריע בהכנת אספרסו טוב.

המצב כיום אינו רק מחולק דיכוטומית בין ערביקה לרובוסטה .

אלא מאופיין במקורות הקפה כמו ג'מייקה ,פורטו ריקו, אתיופיה ונפאל או רובוסטה בעלת ניחוח מטוגו גאנה אוגנדה וקונגו אשר מוערכים יותר ויותר.

הבריסטה הטוב לא רק בוחר את התערובת אלא שולט באיחסון למניעת הזדקנות מואצת של המוצר על ידי אחסון במקום יבש בטמפרטורה מתאימה 10-20 מעלות.

טחינה ומינון

תערובת הקפה צריך לטחון בצורה נאותה כדי לאפשר  הפקת כל השמנים הבריאים  והקשורים לחושים של הקפה.

החוק הכללי הוא שצריך לכוון את הטחינה על בסיס הלחות באויר והסביבה . ולכן בסביבה יבשה צריך טחינה דקה יותר ובסביבה לחה טחינה גסה יותר.

האספרסו המושלם נחלט בזמן של 20-30 שניות לקבלת 20-30 מ"ל של קפה בכוס.

בהתחשב בכך הבריסטה יכוון את טבעת הטחינה יהדק אותה אם זמן החליטה קצר מדי וירפה אותה אם זמן החליטה ארוך מהזמן האידיאלי שהוזכר.

טחינה מצויינת מצריכה גם מטחנה אמינה אשר מאפשרת את הטחינה של כמות קפה  מתאימה אשר שומרת על הטריות במיטבה.

במקרה זה גם לאיכות הסכינים אשר יכולות להיות שטוחות או קוניות חשיבות רבה סכין אחת קבועה והשניה מסתובבת בקצב קבוע וכיוון הטחינה נקבע על פי המרחק בין הסכינים .

הנטיה החדשה הינה למטחנות אשר מאפשרות טחינה של הכמות ההכרחית של אספרסו אחד ישירות לתוך המסננת ללא הצטברות של קפה טחון שבד"כ מתחמצן בזמן קצר ובכך מאבד את עיקר הארומות שלו.

מכונת הקפה ואחזקה

המכונה היא אשר נותנת צורה ומהות להכנת האספרסו . כדי להכין קפה מושלם המכונה צריכה להיות בעלת משאבה עם לחץ של 9 בר במהלך מעבר המים דרך הקפה. מחליפי חום למים לקפה ודוד גדול לחמם את המים המסתובבים לטמפרטורה של 90 מעלות.

כדי לודא שהמכונה תעבוד כשורה על הבריסטה לבצע מספר פעולות כדי להבטיח חיים ארוכים יותר ואיכות גבוהה יותר לציוד בזמן תהליך החליטה .

בתחילת העבודה הלחץ בדוד צריך להיות  0.9-1.1 בדודים בעלי מחליף חום ו 1.2-1.4 למכונות עם ידית מנוף.בזמן עבודה הבריסטה צריך להשתמש תמיד בכוסות חמות 40 מעלות אשר יש להעמיד על מחזיק הכוסות מעל המכונה ולהשאיר את המסננת מחוברת לאחר החליטה בכך ימנע קירור אפשרי.

הבריסטה הטוב שומר על גרגרי הקפה במסננת לחים עד שמשתמשים שוב במסננת, אם הקפה  מרוקן

המסננת יכולה להתחמם יתר על המידה ולשרוף את הקפה בחליטה הבאה.

מחזיק הכוסות צינור הקיטור והמים החמים צריכים להיות מנוקים בבד לח למניעת אבנית ומצע לחיידקים ובקטריות . חשובים אף יותר הפעולות שיש לבצע בסוף היום אשר מבטיחים אריכות חיים למכונה

ראשית ניקוי המטחנה:מיכל הפולים מחלק המנות והסכינים.

בריסטה מקצועי מפרק ומנקה את ידית המסננת ובודק אם המסננת נקייה משאריות קפה . משרים את ידית המסננת והמסננת בחומרי ניקוי מתאימים .גם את ראש המכונה יש לנקות באמצעות  מסננת עיוורת  ומסיר שומנים מיוחד יש לחזור על השטיפה 5 -6 פעמים.כדי לבצע גם את תהליך השטיפה של החומר.

 





 
     
     
     
   
 
אודות כותב המאמר:

גיא צור

אספרסוטק

 
     
   
 

מאמרים נוספים מאת גיא צור

מאת: גיא צורקפה17/03/1012494 צפיות
במאמר זה אסביר עקרון פעולה של מכונת קפה מקצועית בטכנולוגיית מחליף חום. מכונות קפה הנמצאות בבתי קפה פועלות בצורה כזו על מנת לשמור על יציבות חום החשובה בתהליך חליטת הקפה.

מאת: גיא צורקפה17/01/101050 צפיות
מאמר מתאר היסטוריה של הגעת קפה לאירופה והבדל בין זני הקפה:קפה ערביקה וקפה רובוסטה. ותהליך קליית הקפה

מאת: גיא צורקפה06/12/091202 צפיות
הדרך אותה עובר הקפה מהגידול עד האריזה למשלוח.שלבי העיבוד והמיון השונים

מאמרים נוספים בנושא קפה

מאת: בני דואניקפה20/07/164361 צפיות
קיום של אירועים עסקיים זה דבר שבשגרה בקרב חברות ואנשי עסקים. אם אתם לוקחים חלק בארגון של ארגון כזה או אחר בתחום העסקי, אנו בטוחים שעומדים בפניכם לא מעט לבטים בכל הקשור לאופן ארגון האירוע.

מאת: דודישקפה04/05/146353 צפיות
50 גוונים של אפור: מאחר ואני עוד לא גיבשתי החלטה, החלטתי לצאת ולבדוק את העובדות עם מומחים. שאלנו אותם על היתרונות והחסרונות של תה, קפה וכן תה ללא קפאין ואלו התשובות שקיבלנו.

מאת: שלום כהןקפה24/03/147387 צפיות
כאשר אתם מחפשים מכונות קפה למשרד, אתם ודאי מעוניינים ברמת קפה איכותית, מכונות עמידות ואיכותיות ובעלות סבירה. המבחר והאפשרויות הרבות בתחום זה מבלבלות וקשה לעתים לקחת החלטה לגבי מכונת קפה בביטחון ובלב שלם. קפה עלית לעסקים העלה את הרף בשוק זה של מכונות קפה והביאה אותו למצוינות ואיכות בכל היבט אפשרי.

מאת: אריאל בן-נוןקפה05/01/148387 צפיות
הצבת מכונת קפה בבית העסק היא ללא ספק פעולה עליה יברכו אתכם לא מעט לקוחות, קולגות וגם צוות העובדים. מכונות הקפה המודרניות הן מכונות קטנות ויעילות במיוחד המסוגלות לספק לכם כמות אדיבה של ספלי קפה טעים ואיכותי בזמן הקצר ביותר. על מנת להבטיח לעצמכם רכישה של מכונת קפה איכותית לבית העסק, ריכזנו עבורכם מספר טיפים ועצות.

מאת: אריאל בן-נוןקפה15/12/138373 צפיות
פינת הקפה המשרדית היא ללא ספק אחת מעמדות העבודה הכי חשובות במשרד, שם מתחילים שיחות קטנות בין העובדים שיכולים להוביל לרעיונות גדולים, סביבה מתנהלים דיונים שונים אודות מקום העבודה, ובעיקר היא מסמלת את ההווי החברתי של המשרד.

מאת: אריאל בן-נוןקפה29/10/138281 צפיות
כמה דברים שכדאי לקחת בחשבון כאשר בוחרים ספק עבור מכונות קפה למשרד תחום מכונות הקפה למשרד משגשג בשנים האחרונות הודות למגוון ספקים הצומח באופן תדיר, מחירים אטרקטיביים ובעיקר בזכות האהבה לקפה בישראל

מאת: tkidumקפה04/07/131868 צפיות
בשבוע שעבר נתקעתי בפקק בכביש החוף, ומחשבות עלו לי בראש. למה אין דוכן קפה בכל הדרך הארוכה הזו? לא חסרים נהגים עייפים בדרך, מבואסים ושבוזים מהפקקים הארוכים בכל בוקר ובכל ערב. אז חשבתי, למה שאני לא אפתח דוכן בעצמי? אז דיברתי עם חבר טוב והתחלנו להעלות רעיונות. חשבנו על הקמת מספר דוכנים לאורך הכביש, ובשני צידי הדרך. בגלל שעיקר הפקקים בשעות הבוקר והערב, הדוכן יהיה פתוח בעצם רק לחמש שעות במשך כל היום. כך שזה לא יפגע לנו בעבודה, ועדיין תהיה לנו הכנסה נוספת, וסטארט-אפ נחמד.

 
 
 

כל הזכויות שמורות © 2008 ACADEMICS
השימוש באתר בכפוף ל תנאי השימוש  ומדיניות הפרטיות. התכנים באתר מופצים תחת רשיון קראייטיב קומונס - ייחוס-איסור יצירות נגזרות 3.0 Unported

christian louboutin replica