כללי דיווח לפי IFRS ו-US GAAP:
על פי חוקי המדינה, הדיווח לשלטונות המס נעשה על פי תקני דיווח כספי בינלאומיים IFRS- International Financial Reporting Standard. אלו הם כללי חשבונאות מקובלים והנחיות לעריכת דוחות כספיים. מטרת כללים אלו היא למנוע אי סדר בדיווחים השוטפים מן החברות במשק, וכן להכתיב דרישות ספציפיות. בנוסף, בדרך זו ניתן יהיה ליצור שיקוף אחיד בצורת הצגת הדוחות הכספיים של חברות שונות, ובכך להעריך עד כמה שניתן לדייק בשווייה האמיתי של החברה, נכסיה והתחייבויותיה.
ישנן לא מעט הסתייגויות לעניין דיווח על פי תקינה זו, אך נכון לימינו זוהי צורת הדיווח בארץ.
בכל מדינה כללי חשבונאות משלה, בארץ אלו: ISRAELI GAAPואילו בארה"ב אלו: US GAAP.
על הרואה חשבון קיימת החובה לציין בדוחותיו על פי אילו כללים התנהלו הדיווחים ובהתאם לכך ניתן לערוך השוואה לישויות שונות במדינות אשר מתנהלות על פי אותה תקינה. חברה המצהירה כי כללי החשבונאות שלה הם מסוג IFRS אז גם חברות בנות וחברות כלולות של אותה החברה חייבות להיערך באותם הכללים.
תקן 29; משנת 1968 בעצם מחייב חברות שחוק ניירות ערך חל עליהן, וחלה עליהן החובה לדווח על פי תקנות חוק זה (מדובר בחברות, אשר ניירות הערך שלהן מצויים בתהליך רישום למסחר בבורסה לניירות ערך או כבר רשומים, או שניירות ערך שלהן הוצעו לציבור על פי תשקיף כל עוד הם מצויים בידי הציבור) על פי תקני IFRS החל מ1 בינואר 2008 למעט ישויות מסוימות המפורטות בתקן.
ירון לבין, רואה חשבון מוסמך משנת 2002, מתמחה בכללי דיווח בארץ ובינלאומיים ובעל ניסיון רב ועשיר מעל ל-15 שנים בתחום. לטענתו, חשוב לבצע את הדיווח על פי התקינה, על מנת לעבוד בדרך המקצועית והחוקית. זהו חלק בלתי נפרד מניהול פיננסי-כספי שוטף של הפירמה, ולא ניתן להקל בו ראש.
ללבין גם ניסיון רב בהתנהלות מול בנקים בין לאומיים ועבודה מול רשויות המס, משרדי רואי חשבון והקמה וניהול כספים בארץ ובחו"ל ובנוסף ניסיון בליווי הנפקות חברות בארץ ובחו"ל ולו היכרות רבה עם המשק מהפן המסחרי-תעשייתי.