בעבודות עם לוחות גבס רצוי להקפיד על רכישת הציוד ממקום מוכר בעל תו תקן כדי שחלילה לא תרכשו מוצר פגום או לא בטוח. ברכישה, כדאי להתמקד בתכלית העבודה עם הלוחות וכך בעצם לרכוש את המוצר המתאים והייעודי למטרה המבוקשת. למשל: ישנם לוחות גבס המיועדים לחציצה בין חדרים רוויי לחות, החומר עשוי גבס שעבר תהליך מדעי וצבעו החיצוני ירוק- וכך שמו: גבס ירוק.
לצורך עמעום ובלימת רעשי רקע יש להשתמש בלוחות גבס ייעודיים לכך ולכן יש להתייעץ עם צוות מקצועי הנמצא בחנות אשר ישמחו להעניק לכם שירות.
לצורך הרכבת לוחות גבס במקום המבוקש, יש להכין את השלד שעליו יורכב הלוח. השלד בנוי ממסלולים וניצבים. הניצבים ימוקמו בקצוות המסלולים לעיתים גם באמצע המקטע כדי לדאוג לקיבוע כך שהלוחות יהיו יציבים וימנעו תזוזות.
תחילה, יש לסמן במקום המבוקש ולקדוח, את המסלול מרכיבים על הברגים המותאמים ואת לוח הגבס נמקם על המסלול. כאשר נדרש לחבר ניצב למסלול או לחבר ניצב ללוח גבס שמאחוריו ניצב מחובר למסלול, יש להשתמש בבורג פח עם ראש קודח כיוון שעובי המתכת כפול.
כיום, חלק מהאנשים מעדיפים לבצע בשיטת "עשה זאת בעצמך" את השיפוצים בביתם, החלטה שנובעת לרוב מחיסכון כספי וגם מהאתגר האישי. את השיפוץ ניתן לבצע במקצועיות ויעילות גם אם אין ניסיון קודם, רק חשוב מאוד להתייעץ לפני התהליך בין אם חברים, קריאה וחיפוש מידע ברשת וכן התייעצות עם איש מקצוע בעל ניסיון וידע בתחום זה.
באתרנו ניתן לצפות ולהיעזר בסרטונים שמטרתם לייעץ לאלו הבוחרים לעשות זאת בשיטת "עשה זאת בעצמך", כמו כן ניתן לפנות אלינו ולקבל ייעוץ מצוות המומחים שלנו על החומרים והתהליך. כמו כן, באתרנו קיים "מחשבון גבס" ייחודי ל- 'קל וחומר אבי' שמטרתו לתת לכם הערכה של העלות הכספית של התהליך שאתם עתידים לעבור, כך תוכלו לקבל החלטה מה לבצע ומהי המסגרת שמתאימה לכם.