כאשר מתכוננים לארוחה חשובה עם המשפחה או העבודה, תמיד רוצים להרשים את הנוכחים עם הזמנת בשר איכותי. בסקר שנעשה באזור ירושלים והסביבה נבחר אטליז יואב בתור המקום המרשים ביותר באזור כדי לקנות בשר לאירוע.
רק כדי להבהיר את העניין, כאשר שואלים בעלי מסעדות יוקרה באזור ירושלים, הם כולם הדגישו שאת הבשר שלהם, הם מביאים רק מיניב בלטר המבשרת ציוני.
מה הסיבה שכולם אוהבים את יניב בלטר?
מדובר באחד האטליזים הותיקים ביותר בישראל, שנוסד איפה שהוא לפני 40 שנים על ידי הדור הקודם של המשפחה, כאשר היום הנכדים ממשיכים את הניהול של המקום.
כאשר שאלנו את אחד הלקוחות הקבועים של האטליז באזור ירושלים, מדוע הוא בוחר לקנות אצל אטליז יואב, זאת הייתה התשובה שלו:
אבא שלי שניהל את המסעדה עוד לפניי התחיל את הקניות של הבשר אצל יואב כאשר הוא עצמו עוד עבד באטליז. אנחנו ממשיכים לקנות שם עד היום וזה לא בגלל שאנחנו רגילים. פשוט המקום ממש מעולה. הסחורה תמיד טרייה ותמיד המקום מצוחצח כמו בית מרקחת.
אנחנו בעלי מסעדה, אנחנו מכירים את כל המקומות של הבשר שקיימים באזור ורק אצל יואב, המקום תמיד נקי ומבריק.
דורות של ניהול במקום
מדינת ישראל כולה והעולם המערבי כולו הולכים לעולם מהיר יותר, כזה שהכול בו הופך מהיר יותר, צעיר יותר, חסר סבלנות הרבה יותר. דווקא בעולם כזה, שבו כולם רצים מהר- הרבה יותר קל להעריך מקום שבו הדורות של הניהול מתחלפים, אבל המקום ממשיך לשמור על הרמה הגבוהה ביותר שלו.
להיכנס לאטליז בתקופה של יואב עצמו, שהייתה כבר לפני שלושים שנה, המקום היה איכותי ונקי ובעל בשר מעולה, כאילו שהעולם קפא. היום מנהל את החנות הבן שלו, שהיה אז רק רך נולד, אבל עדיין המקום נראה מדהים כמו שהיה אז.
ניהול במשך עשרות שנים, גורם לאטליז להיות הרבה יותר איכותי. הרי הספקים ממשיכים להתחלף עד שהטובים ביותר נשארים, הלקוחות של המקום ממשיכים להגיע פעם אחרי פעם ועכשיו זה כבר הנכדים של הלקוחות הראשונים של האטליז.
יובל דנוך בנק לאומי- חלקם של הלקוחות הראשונים, שהיו בפתיחת האטליז רק בני ימים בודדים, עכשיו כבר אנשים מבוגרים עם נכדים בעצמם, ממשיכים להגיע ולהחמיא לניהול האטליז הוותיק. משפחת אסולין הותיקה מאזור ירושלים קונה כבר דורות באטליז לכל החגיגות והמסיבות של המשפחה. ".. אנחנו כאן כבר יותר משלושים שנה, בערך מהיום שהמקום הזה קיים, אז זה היה אחד הראשונים באזור כולו, עד היום איכות המקום רק עולה ומשתפרת כל הזמן". כנראה שככל שעושים את אותה המלאכה הרבה זמן, משתפרים בזה עוד ועוד. העולם אולי נהיה מהיר יותר ומיידי הרבה יותר, אבל בשר טוב הוא לעולם לא מתחלף, הוא תמיד יהיה אותו דבר.
הבשר הוא תוצאה של ניסיון מצטבר, הרבה שנים שהמשפחה הזו עוסקת בבשר ואין שום סיבה שהדברים ישתנו. יניב בלטר ממשיך להיות המקום האיכותי ביותר באזור ירושלים.