מגיע אליך לקוח חדש, אתה מוכן לספק לו סחורה בתנאי אשראי מועדפים או שלאחר תקופת היכרות אתה מתחיל לספק לו תנאי אשראי מועדפים, ופתאום מאיזה שהיא סיבה הלקוח לא פורע את חובותיו. הנושא הזה אינו זר לכל בעל עסק, גביית חובות עשויה להוות מאירוע מורכב מאוד עד בילתי אפשרי. לבנתיים אתה נדרש לפרוע את חובותיך לספקיך מה שהופך אותך לנותן אשראי. אז מה ניתן לעשות בכדי למזער את חוסר הוודאות שבקבלת הכספים?
ניהול כספים בחיי העסק הינו רכיב מורכב מאוד ורצוי שיעשה על ידי רואה חשבון מיומן, האומנם בספרי הנהלת החשבונות של העסק קיים חוב של לקוח כלפיך אך הפיכתו של החוב לנכס אינה כה פשוטה. אי גביית החובות בזמן עשויה להוביל להגדלת הסיכון התפעולי של עסקך ואף להובילו לחדלות פירעון, הכל תלוי בתלות אשר פיתח העסק שלך בלקוח וכמה החוב שלו מהותי ביחס להיקף ההכנסות של העסק.
במקביל אתה נדרש לשלם חובות לספקיך אך אם תשלם לכולם ביחד, לא בטוח שישאר תקציב לכולם וידרש מימך לנהוג בתזמונים עתידים בהם אתה מתעתד לקבל כספים. לכן ניהול הגביה ותשלום החובות בעסק רצוי שיעשה באופן מחושב, כזה אשר לוקח בחשבון פרמטרים רבים באמצעותם יוכל העסק לעמוד בהתחייבויותיו.
במקרה הטוב בו העסק לא יכול לפרוע את חובותיו בעל העסק מכניס את היד לכיס או שמא הבנק מעניק הלוואה לעסק, אך במקרה הרע יותר העסק עשוי להגיע למצב של חדלות פרעון, שפיטת רגל או פירוק. מה ניתן לעשות בכדי למזער את הסכנה
1. דרשו תמורה כספית מראש
2. אם לא ניתן לדרוש את כל התמורה, דרשו מקדמה.
3. דרשו ערבויות אישיות
4. דרשו שיעבודים או בטחונות אחרים אם מדובר בסכום גבוהה
5. שיק ביטחון
6. בצעו פקטורינג בכדי לפרוע את חובותיכם לספקים
7. בצעו ניכיון שיקים
8. ביטוח לקוחות
קיימות אפשרויות נוספות אשר לא צויינו במאמר הנ"ל, צרו קשר עם רואה חשבון לצורך בירור נוסף.