חפש מאמרים:
שלום אורח
25.12.2024
 
   
מאמרים בקטגוריות של:

   
 

עוסק מורשה או חברה בע”מ – מה עדיף?

מאת: ערןעסקים קטנים ובינוניים03/02/20141147 צפיות שתף בטוויטר |   שתף בפייסבוק

בחירה זו הינה החלטה מהותית ותלויה במספר גורמים היכולים להשפיע על עתיד העסק. ולכן, עלינו להבין את ההיבטים הפיננסיים והמשפטיים של עוסק מורשה וחברה בע"מ.

 

עוסק מורשה

זהו עסק הנמצא בבעלות עצמאית של אדם אחד ומעלה (במקרה של יותר מבעלים אחד, מודל בעלות זה יקרא "שותפות" ) אשר אינו עומד בקריטריונים של עוסק פטור, עוסק פטור הינו עוסק שמחזור מכירותיו אינו עולה על 77,993 ש”ח בשנה (בשנת 2013). בעל העסק, שהוא עוסק מורשה, נושא בכלל האחריות הפיננסית והמשפטית של העסק. העוסק מורשה נרשם במשרדי המע"מ על שמו של הבעלים ומספר הזיהוי של העסק/מספר עוסק מורשה שהוא מספר תעודת הזהות של הבעלים.

 

חברה בע"מ

חברה בע"מ הינהחברה בעלת ישות משפטית עצמאית אשר מכריזה על המטרה: שהיא עשיית רווח. מכיוון שהחברה בע"מ הנה ישות נפרדת מבעליה היא זאת הנושאת בכלל האחריות הפיננסית והמשפטית. בעלי החברה הינם מחזיקי מניות החברה ויכולים ליהנות מרווחי החברה על ידי קבלת משכורת כשכיר בחברה או על ידי משיכת דיבידנדים מיתרות הרווחים.

 

קיימים הבדלים בנוגע לאופן פעילות העסק והאחריות הפיננסית והמשפטית בין ההתאגדויות.

ההבדלים בין סוגי ההתאגדויות:

  1. בתחום של האחריות הפיננסית והמשפטית של בעלי העסק:

  • חובות העסק- קיימים הבדלים באחריות הפיננסית והמשפטית של בעלי העסק, במקרה של חובות לעסק: בעל עוסק מורשה מקבל אחריות מלאה על כלל חובות העסק כגון: תשלום לספקים, החזרי הלוואות לעסקים, חובות שלא שולמו וכו', בעוד שחובות חברה בע"מ אינם נחשבים לחובות אישיים של בעלי החברה. נושים של החברה לא יכולים להגיש תביעה אישית נגד בעלי החברה ולא יכולים לפתוח בהליכי הוצאה לפועל נגד בעלי החברה, אלא באישור מיוחד של בית המשפט.

  1. הבדלים נוספים בנוגע לאופן הפעילות של עוסק מורשה לעומת חברה בע"מ:

  • רווחי העסק- ככל שרווחי העסק גבוהים יותר, כך העדיפות היא לפעול בתור חברה בע"מ. מכיוון שבעל עוסק מורשה משלם מיסים על כלל רווחיו, לפי מדרגות מס, במצב של רווחים גבוהים שיעור המס השולי יכול להגיע עד ל- 50%. לעומת זאת, בחברה בע"מ בעל החברה משלם לרשויות המס, לפי מדרגות מס, על משיכת משכורותו האישית מהחברה ובנוסף משלם מס חברות קבוע (בשנת 2013 מס החברות הינו 25%) על שאר רווחי החברה.

 

 

להלן דוגמא מספרית של רווחי העסק, שממחיש את הבדלים אלו:

נניח שקיים עסק אשר ביצע בשנה האחרונה רווח שנתי לפני מס של 400,000 ש"ח. בעל העסק מעביר לכיסו 120,000 ש"ח בשנה לצרכים אישיים, ויתרת הכסף, 280,000 ש"ח, מופנה לפעילות העסק. במידה ואותו בעל עסק הינו עוסק מורשה הוא ישלם לפי מדרגות מס, תשלום מס בשווי כולל של 101,896 ש"ח על כלל הרווחים. (לא משנה אם כל הסכום הגיע לידיו של בעל העסק או בין אם חלק מהרווחים הושקעו בפעילות העסק) לעומת זאת, העסק מוגדר כחברה בע"מ, ישלם בעל העסק לרשויות המס, לפי מדרגות המס, מס בשווי כולל של 15,096 ש"ח על סכום הכנסתו האישית של 120,000 ש"ח ומס חברות של 25% על הסכום המופנה לפעילות החברה בשווי 280,000 ש"ח, כלומר, תשלום מס חברות של 70,000 ש"ח. ניתן לראות שבמקרה זה, פעילות העסק לעיל בתור חברה בע"מ, חסכה עלויות של מיסים שנתיות של 16800 ש"ח (תשלום מס של 101,896 ש"ח כעוסק מורשה לעומת 85,096 ש"ח כחברה בע"מ).

 

  • השקעה בעסק- לפי ההשקעות בעסק: השקעה שוטפת, השקעה חודשית של מימון הון חוזר, או השקעה במכונות, ניתן לבחור איזה צורת התאגדות עדיפה, במקרה וההוצאות הן גדולות, עדיף לפעול כחברה בע"מ. הסיבה לכך היא , כפי שראינו בסעיף הקודם, תשלום המיסים על רווחים הנשארים בחברה מחוייבים בשיעור מס נמוך יותר, ובנוסף, הפרדת רווחי החברה והרווחים הניתנים כמשכורת לבעל החברה, יכולים לאפשר תכנון השקעה מפורט ויעיל יותר, בין אם קביעת סכום וסוגי תנאי הלוואות לעסקים שונים ובין אם זה השקעה מהון עצמי וימנע בעיות כלכליות בעתיד.

 

  • עלויות התאגדות ופעילות חשבונאית-העלויות של ההתאגדויות והפעילות החשבונאית שונים בין עוסק מורשה לחברה בע"מ. עלויות רישום חברה בע"מ ועלויות ניהול חשבונאות כפולה, הנדרשים מחברה בע"מ, הינן עלויות גבוהות בהרבה מהעלויות החשבונאיות של עוסק מורשה, עלויות אלו יכולות להגיע עד ל- 30 אלף ש"ח בשנה, ולכן, יש לקחת בחשבון עלויות אלו לפני פתיחת העסק. כתוצאה מעלויות אלו, עסקים חדשים מעדיפים להתחיל את פעילותם כעוסק מורשה ובמידה ורווחי החברה גדלים אז הם עוזרים לפעילות כחברה בע"מ.

 

 

אחת ההחלטות המהותיות בתהליך פתיחת עסק היא בחירת דרך התאגדות. האם כדאי עוסק מורשה או חברה בע"מ. כפי שראינו, זה תלוי במספר גורמים, כמו: מה אופי ורווחי העסק, על מנת שתוכל להחליט איזה צורת התאגדות לבחור.

על מנת לקחת את ההחלטה הנכונה ביותר לעסק העתידי שלכם, מומלץ לפנות לחברת ייעוץ עסקי המתמחה בתחומים אלו, אשר תבצע הערכה של צורכי העסק העתידי ותסייע לכם בבחירת דרך ההתאגדות האופטימילית ביותר בשבילכם.

 





 
     
     
     
   
 
אודות כותב המאמר:

ערן רגב - כלכלן ראשי מוסמך במימון (MBA) , מנהל חברת ייעוץ עסקי - מנועי צמיחה פתרונות מימון ופיתוח עסקי

 
     
   
 

מאמרים נוספים מאת ערן

מאת: ערןייעוץ עסקי02/03/14886 צפיות
לקיחת עזרה מגורמים מומחים בתחום הכלכלה והפיננסיים, הינו גורם משמעותי להצלחה העתידית של העסק. ליווי שוטף וצמוד של יועץ כלכלי בעל ניסיון יכול למנוע טעויות רבות בניהול העסק.

מאת: ערןהלוואות24/12/131007 צפיות
עסקים קטנים ובינוניים מתקשים לקבל הלוואה בנקאית מאחר שמיצו את הבטחונות שלהם וכבר לא יכולים להגדיל את מסגרת האשראי. ולכן, במקרים מסוימים על מנת לאפשר את המשך קיום העסק, יש צורך בחיפוש פתרון מימוני חוץ בנקאי.

מאת: ערןיזמות עסקית23/12/131041 צפיות
רכישת זיכיון הפכה בשנים האחרונות לשיטת הקמת עסק פופולרית מאוד. אבל מה זה זכיינות?

מאת: ערןעסקים קטנים ובינוניים23/12/131004 צפיות
במיגה ואתם מעוניינים בהלוואה לעסק יש לנו שתי מילים בשבילכם - קרן תבור

מאת: ערןייעוץ עסקי23/12/13965 צפיות
קרן סיוע לעסקים היא יתרון לכל עסק. הקרן נותנת הלוואות בערבות מדינה בתנאים נוחים. בחיפוש הלוואה לעסק יש לפנות ראשית לקרן סיוע לעסקים

מאת: ערןיזמות עסקית10/12/13917 צפיות
יזם מתחיל? חושב לפתוח עסק משלך, אך לא יודע מאיפה להתחיל? להלן כמה טיפים טובים שיכוונו אותך לדרך הנכונה להצלחה.

מאת: ערןניהול08/12/13814 צפיות
ניהול עסק קטן הוא אתגר עצום. ניהול נבון של עסק מצריך התפתחות ורכישת ניסיון לאורך זמן, וברוב המקרים מצריך גם קבלת עזרה מגורמים מומחים בתחומי הניהול השונים.

מאמרים נוספים בנושא עסקים קטנים ובינוניים

מאת: לילה בן הרוש עסקים קטנים ובינוניים12/07/211538 צפיות
דווקא ברגעי ההצלחה חייבים להמשיך ! פרסום , שיווק ויחסי ציבור הם אינם פעולות חד פעמיות שעושים רק שהעסק זקוק להחייאה ויש ביומן יותר ימים ריקים מאשר מלאים , הפעולות האלו הם חלק שוטף מניהול העסק ודווקא בתקופות שופעות וטובות יותר של העסק שיש תזרים כספים יותר נזיל , שם זה בדיוק הזמן שבו אפשר וצריך להמשיך לחזק את המותג או, את העסק בנוסף להתחדשות בלתי פוסקת.

מאת: בנימין קלינגרעסקים קטנים ובינוניים17/06/211346 צפיות
חשיבות ההתמחות המשפטית ויועץ מונציפאלי בכיר בתחום התכנון והבנייה תחום התכנון והבנייה הנו תחום תכנוני ומשפטי מורכב אשר עוסק במגוון נושאים, כגון קבלת היתרי בנייה, קבלת הקלות בנייה, קבלת אישור שימוש חריג, רישיון עסק,אישורי תכניות, שינוי ייעוד, טיפול בהתנגדויות, הפחתת / ביטול חיובים בהיטלי השבחה, הפקעות מקרקעין, תביעות פיצויים לפי סעיף 197 לחוק התכנון והבנייה, ייצוג בהליכים שננקטים בגין ביצוע עבירות בנייה, התמודדות עם צווי נריסה לפי החוק ועוד.

מאת: בנימין קלינגרעסקים קטנים ובינוניים01/06/211205 צפיות
תיקון 34 – רפורמת רישוי עסקים כבר כאן תיקון 34 לחוק רישוי עסקים – מה חדש? ב – 18/7/18 סיימה ועדת הפנים של הכנסת סדרת דיונים בהצעת החוק לרישוי דיפרנציאלי ואושר תיקון 34 לחוק רישוי עסקים בקריאה שניה ושלישית במליאה. תיקון 34 לחוק רישוי עסקים משמעותי ומחולל שינוי נרחב ומטרתו להקל על עסקים על ידי הפחתת הרגולציה והבירוקרטיה המוטלת על כתפיהם. הוא מכונה "רפורמה" וכדי לבדל אותה מרפורמות קודמות היא קרויה "רישוי עסקים דיפרנציאלי" .

מאת: בנימין קלינגרעסקים קטנים ובינוניים04/01/211372 צפיות
משרדנו סייע במחקר בסיוע להפחתת הנטל הבירוקרטי על בעלי העסקים. בקרוב עלויות הרישוי יקוצצו משמעותית. התיקון לתקנות רישוי עסקים יאפשר להתחיל לעבוד עם המסלולים המקוצרים. עסקים ברמת סיכון נמוכה יוכלו לקבל רישיון עסק על בסיס תצהיר, ללא תהליך האישורים המלא הקיים עד כה.

מאת: עוזי פלגעסקים קטנים ובינוניים03/05/201286 צפיות
בכל תהליך של פתוח עסקי או תכנון אסטרטגי ,מתבצע תהליך של ניתוח יכולות עסקיות, במטרה לזהות את נקודות החוזק והחולשה של העסק. באותה נשימה מתבצעת הערכה של ההזדמנויות העסקיות, והאיומים הנשקפים מסביבת התחרות הקרובה (מתחרים, לקוחות, ספקים תחליפים, חודרים חדשים) והסביבה הרחבה ( פוליטית, כלכלית, חברתית, רגולציה, טכנולוגית, שמירת הסביבה).

מאת: עוזי פלגעסקים קטנים ובינוניים05/04/201220 צפיות
כל בעל עסק ללא קשר לגודל העסק, חייב לבחון ולהעריך מנקודת ראות של "ועדת חקירה עצמית" איך הוא ועסקו חוו את האירוע הזה, ולהיזכר באירועים שליליים נוספים שחוו בעבר, בתהליך ניהול העסק שלהם, לקבל תובנות חדשות בניהול עסקי וליישמם בעסק שלהם.

מאת: עוזי פלגעסקים קטנים ובינוניים05/04/201067 צפיות
כל בעל עסק ללא קשר לגודל העסק, חייב לבחון ולהעריך מנקודת ראות של "ועדת חקירה עצמית" איך הוא ועסקו חוו את האירוע הזה, ולהיזכר באירועים שליליים נוספים שחוו בעבר, בתהליך ניהול העסק שלהם, לקבל תובנות חדשות בניהול עסקי וליישמם בעסק שלהם.

 
 
 

כל הזכויות שמורות © 2008 ACADEMICS
השימוש באתר בכפוף ל תנאי השימוש  ומדיניות הפרטיות. התכנים באתר מופצים תחת רשיון קראייטיב קומונס - ייחוס-איסור יצירות נגזרות 3.0 Unported

christian louboutin replica