קיימות מגוון אפשרויות לקבלת הלוואה חוץ בנקאית, אך הבעיה היא שלרוב, הלוואה חוץ בנקאית היא יקרה יותר ומגלמת את הסיכון של העסק לאור החשיפה הגבוהה שלו (מיצוי הנכסים אל מול ההתחייבויות).
החדשות הטובות הן, שבין פתרונות האשראי החוץ בנקאי, פועלות קרנות סיוע לעסקים בערבות מדינה, אשר מעניקות אשראי חוץ בנקאי לעסקים למטרת הון חוזר או השקעה. לכן, לפני שממהרים לפנות לסיוע חוץ בנקאי יקר, כדאי לקחת בחשבון את העזרה שמציעה המדינהבאפיק קרן סיוע לעסקים
ישנם מספר יתרונות להלוואה חוץ בנקאית באמצעות קרן סיוע לעסקים על פני שאר ההלוואות החוץ בנקאיות:
-
אובליגו נפרד – הלוואה חוץ בנקאית אינה מעמיסה את האובליגו הקיים בבנק ובעצם מאפשרת קו אשראי נוסף.
-
פריסה תשלומים נוחה – הלוואות לעסקים בערבות מדינה מאפשרת פריסת תשלומים לחמש שנים שמתוכם ששת החודשים הראשונים הנם חודשי גרייס (ההחזרים החודשיים באותם חודשים הינם אך ורק בגין הריבית) ובנוסף 54 תשלומי החזר חודשיים.
-
ערבות מדינה – קרן תבור מאפשרת ביטחונות נמוכים מהביטחונות הנדרשים בהלוואה בנקאית רגילה ומהלוואות חוץ בנקאיות אחרות. לדוגמא: ב"מסלול הלוואה לפתיחת עסק", המדינה מעניקה ערבות של 90% מהביטחונות הנדרשים, בעבור סכום הלוואה לפתיחת עסק של עד 300 אלף ש"ח, ומעניקה ערבות של 75% מהיתרה שמעל סכום הלוואה לפתיחת עסק של 300 אלף ש"ח. בנוסף ניתן להמציא ערב נוסף על 40% מסכום ההלוואה לצורך צמצום הביטחונות הנדרשים להעמדה על-ידי היזם.
-
ריביות- הריבית המוצעת במסלולי הלוואה לפתיחת עסק באמצעות קרן הסיוע לעסקים נמוכה. ממוצע שיעורי הריבית נע סביב פריים+ 2.5% ומשתנה בהתאם לאופי העסק והענף, סכום ההלוואה והבנק בו נלקחת ההלוואה.
-
מתאים לכולם- בין אם אתה עסק קיים, עסק בצמיחה או יזם הרוצה להקים עסק, לקרן הסיוע לעסקים יש מספר מסלולים המותאמים לצרכים שלך.
רוב העסקים הקטנים והבינוניים סובלים מצמצום מסגרות האשראי במערכת הבנקאית. ולכן, ניתן להיעזר באמצעות קרנות הסיוע, עזרה זו מכרעת לעתיד פעילותו התקינה של העסק.
בנוסף, מומלץ להתייעץ בשירותי ייעוץ עסקי תפקידם הכרחי בעיקר בתקופות המיתון. שירותי הייעוץ העסקי יכולים לעזור לטפל בצורה נכונה ומדוייקת בהתנהלות העסקית ולמקסם את הרווחיות והפוטנציאל של העסק.