רבים מבינים מהי הכוונה שעומדת מאחורי המילה "הלוואה" ואף מבינים באופן כללי את התנהלות הקבלה וההחזרה, אך יחד עם זאת אינם בקיאים בהבדלים שיש בין ההלוואות השונות, וזאת כי הלוואה היא סוג של מוצר פיננסי אשר מושפע ממגוון גורמים ישירים ועקיפים ועל כן קל ללכת לאיבוד. כמו כן אם לא בקיאים בכלל הפרמטרים, ניתן להגיע לתוצאות שאינן מייצגות את המציאות בעת השוואת הלוואות, ועל כן נעבור במאמר זה על מגוון הפרמטרים הרלוונטיים שעוזרים להבין יותר לעומק את מורכבות ההלוואה- על מנת שברגע האמת תוכלו לבחור באופן מושכל את חברת ההלוואות.
מונחים
ראשית יש את הגוף המלווה שהוא מלווה את סכום הכסף הרצוי, לאחר מכן יש להחליט לגבי גובה הסכום שמבקשים ללוות. עד פה הדברים פשוטים. עכשיו נעבור למונחים מעט יותר מתקדמים שניתן להיתקל בהם: "מדד הצמדה"- הכוונה היא שההלוואה יכולה להיות צמודה למגוון פרמטרים, (פריים, מטבע חוץ, אינפלציה..). מכאן נעבור למונח היותר מוכר בתחום ההלוואות- "ריבית". פה יש לשאול מהו שיעור הריבית והאם הוא קבוע. מפה נעבור אל שלושה קריטריונים נוספים: "החזר חודשי" (סך החודשים שבהם יש להחזיר), "חודשי החזר" (משקפים את גובה התשלום הראשוני) ולבסוף "סה"כ הסכום שיש להחזיר" (תוצאה של הכפלת מספר חודשי ההחזר בגובה התשלום הראשוני).
בחינה מושכלת
לאחר שמשחקים עם הקריטריונים הנ"ל, ניתן למצוא היכן עדיף לקחת הלוואות. כך למשל ניתן למצוא שאצל גוף הלוואות חוץ בנקאיות אחד, יש להחזיר בסוף התקופה יותר מאלף ₪, להבדיל ממה שיש להחזיר אצל גוף הלוואות חוץ בנקאיות אחר. מכאן שגם אם הנתונים היבשים נראו מושכים ואף כדאיים בטרם נעשה שימוש בנוסחה, הרי שלאחר השימוש בנוסחה מתגלים פני הדברים כפי שהם באמת, כך שאין צורך לנחש- אלא לקבל החלטה מושכלת.
דגשים
חשוב לשים לב שכאשר עורכים השוואת הלוואות, יש לבצע השוואה בין מדדים שווים. כמו כן אם מדובר על הלוואה ארוכת טווח, מוטב לפזר את ההצמדה על פני מדדים שונים, כיוון שאין לדעת אם אחד המדדים יתחיל פתאום לטפס. עוד דגש חשוב הוא לא להאריך את תקופת ההחזר, וזאת כי ככול שהתקופה יותר ארוכה, כך הריבית יותר גבוהה. לבסוף אם אתם מבקשים לקבל תמונת מצב מהירה ואמינה לגבי סכום התשלום החודשי שיש להחזיר, ניתן לקצר הליכים ופשוט להיעזר בכלי מחשבון הלוואה. מחשבון הלוואה רק מצריך למלא שלושה נתונים ותוך שניות מעלה תוצאות.