שוויץ הודיעה לאחרונה על הצטרפותה לאמנה הרב-צדדית בענייני מס, ולכך יהיו השלכות דרמטיות על בעלי חשבונות בנק בלתי-מדווחים בשוויצריה. הצטרפות של שוויץ לאמנה הרב-צדדית בענייני מס היא למעשה המסמר האחרון בארון הקבורה של הסודיות בנקאית. בעקבות לחץ בינלאומי מצד מדינות כמו צרפת, גרמניה וארצות הברית, ובחסות ארגון ה-OECD, שוויץ החלה ליישם רפורמות שונות בסודיות הבנקאית, ובכלל זה, תיקוני חקיקה ואמנות מס אשר יאפשרו חילופי מידע בענייני מסים.
המטרה של שוויץ היא למנוע מתושבים זרים להעלים מס באמצעות שימוש בבנקים ובסודיות הבנקאית (ראו הדיון בהמשך בנושא האמנה הרב-צדדית בענייני מס). המשמעות היא כי שוויץ מפסיקה להיות מקלט מס.
בחודש יוני 2011, רשויות המס בישראל סיכמו עם רשויות המס בשוויץ על תיקון האמנה בין שתי המדינות אשר נועד להרחיב את היקף המידע המועבר בין רשויות המס גם ביחס למידע בנקאי ולשימוש בנאמנויות. תיקון האמנה ביחד עם שינויי החקיקה בשוויץ מאפשרים העברת מידע בנקאי בין המדינות גם ביחס לחשבונות בנק בלתי-מדווחים בישראל.
מטרת האמנה הרב-צדדית בענייני מס היא לשים יד על נישומים העושים שימוש במקלטי מס וחשבונות בנק סודיים ברחבי העולם, ובכלל זה בשוויץ, ונמנעים מתשלום מס במדינת תושבותם. כך לדוגמא, ישראלים רבים מחזיקים בחשבונות בנק בשווייץ, ומסיבות שונות עדיין לא דיווחו על הכנסותיהם לאורך השנים.
האמנה הרב-צדדית בענייני מס עשויה כעת להיות הפלטפורמה המובילה לחשיפת השמות של בעלי חשבונות הבנק הבלתי מדווחים. נראה כי האמנה הרב-צדדית בענייני מס תהיה אפקטיבית יותר מאשר האמנה למניעת כפל מס בין ישראל לשוויץ.
תושבי ישראל בעלי חשבונות בבנקים שוויצריים קבלו לאחרונה מכתבים מהבנקאים שלהם הקוראים להם לחתום על "הצהרת מיסים" לפיה הם שלמו מיסים ודיווחו על הכנסותיהם כחוק בישראל.
הדרישה לחתימה על הצהרת מיסים מהלקוחות שח הבנקים בשוויץ היא פועל יוצא של פרסום נורמות בינלאומיות אשר פורסמו על ידי גופים בינלאומיים כמו ה-OECD, הFATF וה- G20 ואשר נועדו למנוע שימוש במערכת הבנקאית לצורך העלמות מסים.
ישראלי שיש לו חשבון בנק בלתי מדווח בשוויץ צריך לשקול לפנות לרשות המסים בהליך המכונה "גילוי מרצון". הליך דומה קיים במדינות שונות בעולם. בתמורה לגילוי המידע, הנישום ייהנה מאי-העמדה לדין פלילי. במקרים מסוימים, ניתן גם להפחית את חבות המס במידה ניכרת.