המדריך להקמת עסק נועד עבורך, אם אתה קורא את המאמר הנ"ל כנראה שאתה בשלבי הקמת עסק ולכן רצוי טרם שתלמד את הכללים העסקיים טרם אתה מחליט על צעדך בדרך זו תוכל לתכנן את פעולתך באופן קפדני ומדוקדק. הקמת עסק לעיתים רבות מלווה בסיכון עסקי רב, אך ניתן למזעור באמצעות הכנה מוקדמת של תוכנית עסקית.
כולנו מעוניינים בעסק גדול ומשגשג אך איך ניתן לבצע זאת? התשובה נעוצה בתכנון המקדים שלכם. ראשית הקמת עסק צריכה להתבצע בשל מניע פנימי להצלחה, אני פוגש אנשים רבים אשר מקימים עסק בשל תחושת פיספוס בחייהם או בשל הרצון העז לרווחים כסף קל. אך דבר זה אינו נכון כלל היות והפעילות העסקית תגזול מכם זמן רב ומשום כך חשבו על עסק שאתם רוצים להקים כמניעה להצלחה, הכסף יבוא אם תדעו להפעיל את כישוריכם באופן מיטבי.
אז איך לבחור במה לעסוק? יש לכם תחביב? תעסקו בו, כך תוכלו להשקיע שעות רבות בעסק בהנאה רבה. אתם סוחרים מלידה, מעולה כך תוכלו לעסוק עסקים ולהפגין את כישוריכם באופן מהימן אך אם אינכם ביישנים הקמת עסק של מסחר עשויה להוביל אתכם למפח נפש. קחו תחום שאתם אוהבים והבליטו אותו בעסק שלכם כך תוכלו ליצור בידול והצלחה באופן מהיר ולתת ללקוח שלכם את מוצר הטוב ביותר אותו הוא דורש.
כמו כן, בעת הקמת עסק תאלצו להכין תוכנית עסקית כזו אשר תפרט את כל הפעולות בעסק שלכם, החל משלב תאור המוצר וכלה בניהול השיווק, המתחרים, מודל SWOT, ניהול תקציב ועוד. תוכנית זו מטרתה לשפוך אור על פעילות עסקיכם בעתיד ולבאר איך עליכם לפעול, אילו נקודות עליכם לחזק אילו הזדמנויות עסקיות יש לכם ועוד.
לאחר תכנון העסק כל מה שתהיו צריכים לעשות זה להסדיר את נושא הפעילות שלכם מול הרשויות הממשלתיות לרבות רשויות המס, אך לצורך כך תוכלו לפנות לרואה חשבון אשר יעשה לכם חיים קלים בעסק מול רשויות השלטוניות. רואה חשבון מייעץ לאלפי לקוחות כיצד להניע את עסקם לכן רצוי לבחור ברואה חשבון אשר יוכל לתמוך בכם באופן מיטבי