חינה מרוקאית
על פי המנהגים של המון עדות נהוג כי כשבוע עד חודש לפניי טקס החופה, על החתן והכלה לתכנן טקס חינה מסורתי. טקס החינה נועד להראות בצורה סמלית את המעבר של החתן והכלה מחיי רווקות לחיי נישואין. הטקס התבצע בעבר כחלק מטקס האירוסין בו החתן מבקש מאבי הכלה את יד ביתו. כחלק מהטקס על החתן להביא מתנות וסלסילות תמרוקים לביתה של האישה. כחלק מההכנה של האישה לקבלת הגבר כבעלה החוקי עליה להתארגן ולהתגנדר לכבודו. בחינה מרוקאית החתן והכלה מחליפים בגדים לפחות שלוש פעמים במהלך הטקס. מטרת ריבוי התלבושות והפאר היא להראות שפר ועושר שעל החתן לתת לאשתו במהלך כל חייהם.
עוגיות לחינה
טקס החינה מורכב מהמון מאפיינים טקסיים מסורתיים. כחלק מהטקס על החתן והכלה ללבוש בגדים עדתיים על פי ארץ המוצא ממנה לרוב אם הכלה הגיעה. כחלק ממסורת הטקס על אם החתן לקנות לכלה המיועדת זהב רב ככל שהיא יכולה ובמרכז הטקס עליה לענוד לכלה את התכשיטים. עוד במהלך הכניסה של החתן והכלה אם הכלה מביאה מגשים המלאים בסוכריות, עוגיות לחינה ומגוון מטעמים שעל פי המסורת עליה להכין בעצמה. בטקס משתמשים בנוסף בעלים מיוחדים שמכינים מראש וטוחנים, לפניי הטקס מכינים אותם בעזרת מים ותבלינים והופכים לעיסה אחידה. את העיסה מורחים כל כף היד של החתן והכלה בצורה של מטבע לסמל את העושר והאהבה שההורים מאחלים לבני הזוג.
חינה תימנית
טקס החינה המסורתי מקורו בעיקר ביהדות ספרד, הטקס נועד לאחד בין בניי הזוג ולקרב אותם בצעד נוסף לכיוון החתונה המיוחלת. בטקס החינה יושבים הורי החתן והורי הכלה ושרים שירים לכבוד החתן והכלה. אחיות הכלה וחברותיה מרקדות סביבה ושרות לה שירים לקראת כניסתה לליל הכלולות. על פי מנהג התימנים, בחינה תימנית נוהגים להלביש את הכלה בכובע המקושט כולו זהב ובדים לרוב, מכסים את פניי הכלה במהלך כל הטקס מכיוון שעל פי הנהוג בדת היהודית אסור לחתן לראות את הכלה עד לטקס החופה אשר לרוב מתקיים רק לאחד מספר שבועות מטקס החינה. על אם החתן להניח כל כף יד הכלה את תערובת החינה אשר לאחר מספר דקות הופכת את כף היד לכתומה.