משמעותם רבה של אישורים נוטריונים טמונה בחוק אשר קובע אותם. יש הטוענים כי אישורי נוטריון יכולים להיות בעלי כוח שלילי או חיובי מכיוון שהם מאפשרים לבצע פעולות משפטיות. מסיבה זו המחוקק קבע את תנאי הכשירות של האישורים הללו וכמו כן גם כללים שיש להיצמד אליהם בעת ביצועם. בנוסף, מסיבה הזו נדרש הנוטריון לעמוד בוועדה מקצועית שמטרתה לאשר את פעילותו המקצועית עם חותמת נוטריון. כל זה מיועד על מנת למנוע נזקים אפשריים לציבור וכדי להבטיח כי האישורים הנוטריוניים ישמשו למטרות אמיתיות שלשמן הם קיימים.
כיצד מבטיחים את מהימנותם של אישורי נוטריון
על מנת לוודא כי אישורי נוטריון מהימנים הם, על הנוטריון שמנפיק אותם לוודא כי מי שפונה אליו הוא מי שהוא מעיד על עצמו, כי הוא כשיר לפנות לנוטריון בבקשה לערוך אישורים נוטריוניים עבורו וכי הוא מבצע את הפניה ומגיש את הבקשה לאישורים מרצונו החופשי וכי אין הדבר נכפה עליו על ידי גורם כזה או אחר. במילים אחרות, הכשרות המשפטית של אישורי הנוטריון היא ההיבט החשוב ביותר בהם. מלבד האמור כאן, מכיוון שאישור נוטריוני יכול להוות ראייה משפטית, הנוטריון נדרש לנקוט בכל אמצעי הזהירות העומדים בפניו על מנת למנוע פגיעה אפשרית באדם או בצד השלישי המעורב בעסקה.
על מה שמים דגש נוטריונים לפני עריכת האישורים הללו
לפני עריכת אישורי נוטריון על הנוטריון חלה חובה לוודא כי מי שמבק את האישור כשיר מבחינה משפטית על פי מה שנקע על ידי חוק הכשירות המשפטית של מדינת ישראל. על מצבו הנפשי של מבקש אישורים נוטריוניים להיות בריא ועליו להיות מעל גיל 18 על מנת להיחשב כשיר על פי החוק. בנוסף, חשב כי הבקשה תוגש לנוטריון על פי רצונו החופשי של המבקש ולא בשל לחצים המופעלים עליו על ידי הצד השלישי.