קאפקייק, הינו מאפה שמגיע במגוון טעמים והינו, מאפה קטן עם טעם גדול. אין אדם בעולם, שיוכל להיות אדיש למראה הקאפקייק ובוודאות לא יוכל להיות אדיש לטעמו המופלא. ליד הקפה של הבוקר הטעם המושלם למלא את היום באושר יהיה לא פחות ולא יותר הקאפקייק. בשביל, לפתוח את יומכם עם חיוך אין להתפשר על משהו דיאטטי ונטול טעם, אז על מנת, לפתוח את היום על רגל ימין, קאפקייק אחד יעשה את המלאכה. אפייתו של הקאפקייק, איננה מלאכה מסובכת במיוחד וכמעט בכל אתר היום באינטרנט תוכלו למצוא שלל מתכונים של מגוון סוגי קאפקייק מפנקים. המרכיבים אשר קיימים במתכון הקאפקייק הינם בהישג יד של כל אחד בבית ואינם בלתי ניתנים להשגה, כגון: שמן, סוכר, ביצים ועוד.
לאורך ההיסטוריה לאחר שגילו את הקמח החלו לאפות מגוון של עוגות. בימי הביניים, נאפו העוגות רק עבור אירועים מיוחדים מכיוון שהם נעשו עם החומרים היקרים והמשובחים ביותר באותה התקופה. אדם שהרשה לעצמו לאפות עוגות נחשב לעמיד ביותר באותה תקופה. העוגה, סימלה שפע ועושר של תרבות אירוח מפוארת. במאה ה- 19 הופיע לראשונה הגלגול הראשון של עוגות הקאפקייק בעקבות שינויים שהתרחשו במטבח המודרני. עוגות קאפקייק, נהפכו לפופולאריות עקב זמן ההכנה הקצר יחסית לשאר העוגות. הכנת קאפקייק, לאורך השנים הפכה לאומנות של ממש עקב הקישוטים הטעימים והמפוארים אשר זילפו מעליה, כגון: בצק סוכר, קצפות בצבעים שונים, סוכריות צבעוניות ועוד.
לאורך כל השנים התפתחות הקאפקייק מן אפייה פשוטה של עוגות שנעשו בתנורים גדולים ובעיית הזמן המדוייק והארוך בו צריכה להאפות עוגה בתנור ולעיתים אם לא הייתה ההשגחה הנכונה על העוגה היא פשוט הייתה נשרפת. במאות הקודמות, זאת לא הייתה סתם בעיה מכיוון שהמצרכים עימם היו מכינים את העוגות נחשבו למוצרים מאוד יקרים ורק אלו בעלי הממון יכלו ליהנות מחוויית האפייה של העוגות. אחת ההמצאות המהפכניות שגרמה לכך שעוגה יכולה להיות רק מספר דקות מעטות בתוך האפייה הינו קאפקייק. ישנן שתי תיאוריות שבעקבותיהן ניתן שמו של קאפקייק, האחת עקב זאת שהקאפקייק היה נאפה בכוסות והשנייה בעקבות מדידת מרכיבי הקאפקייק על ידי גביע. כיום, הקאפקייק הינו אחד הקינוחים הכי אהובים בעולם כולו. ומי שעדיין לא טעם חייב לעשות זאת.