יעוץ ארגוני הוא הסתעפות חדשה יחסית של פסיכולוגיה ארגונית, והוא למעשה נמצא בקו התפר בין מספר מדעי החברה: פסיכולוגיה, ניהול ושיווק. המטרה של יעוץ ארגוני היא לעזור לארגון לשפר את ביצועיו. זה נעשה במספר דרכים שונות, כאשר הכיוון העיקרי הוא ניתוח של פעילות הארגון, בחינת הבעיות הקיימות שלו וגיבוש תוכניות לשיפור. חברות שעוסקות ביעוץ ארגוני עובדות עם גופים שונים ומגוונים, מה שמאפשר לחברות אלו לרכוש ניסיון מגוון ולפתח מודעות לשיטות עבודה מיטביות. עם זאת, העברת שיטות עבודה מיטביות מארגון לארגון עשויה להיות מוגבלת על-ידי תחומי הפעילות הספציפיים של אותם הארגונים. חברות יעוץ יכולות לעזור לעסק מתפתח במספר דרכים, כולל שיפור הניהול.
יעוץ ארגוני שייך לתחום של פסיכולוגיה ארגונית. פסיכולוגיה ארגונית מכונה לפעמים גם פסיכולוגיה תעשייתית או פסיכולוגיה תעסוקתית. מדובר במדע מתחום מדעי החברה וההתנהגות שעוסק במחקר ארגונים, בגיבוש ויישום של תיאוריות לניהול וארגון עסקי. פסיכולוגיה ארגונית מתייחסת למגוון נושאים ארגוניים כמו יחסים בין עובדי הארגון, פסיכולוגיה קבוצתית, ניהול, מוטיבציה של העובדים וגם מיון והשמה. חברה המספקת יעוץ ארגוני יכולה לסייע בניהול הארגון, לעזור בארגון הדרכות לעובדים, לנתח את תהליכי העבודה בארגון, לייעץ בעניין יישום טכנולוגיות חדשות שישפרו את פריון העבודה בארגון ולגבש אסטרטגיה לשיפור פעילות הארגון בטווח הארוך. שירותים אלו בהחלט יכולים לקדם עסק מתפתח או עסק שנמצא בתהליך של שינויים.
יועץ ארגוני עוסק למעשה במספר תחומים ששייכים למדעי החברה וההתנהגות, ביניהם פסיכולוגיה ארגונית, שיווק וניהול. יועץ ארגוני שואף לשפר את היעילות ופריון העבודה של הארגון לו הוא מייעץ, להעלות את התפוקה ובתוך כך לשמור על אווירה חיובית ויחסי עבודה תקינים בקרב עובדי הארגון ולהגן על בריאותם הפיזית והנפשית של העובדים. אין ספק כי זוהי משימה לא פשוטה שדורשת ידע, תושייה וניסיון, לצד יכולת תקשורת טובה ויחסי אנוש מעולים. עבודה בתור יועץ ארגוני לא מתאימה לכולם, אבל היא יכולה להיות מתגמלת ביותר. יועצים ארגוניים מועסקים בדרך כלל במחלקות למשאבי אנוש, בחברות כוח אדם, מיון והשמת עובדים או בחברות ייעוץ. יש גם יועצים ארגוניים עצמאיים שאינם קשורים לחברה ספציפית זו או אחרת, ויועץ ארגוני בהחלט יכול לעסוק גם במחקר אקדמי.