בית כנסת הוא מקום אשר קדוש לציבור היהודי, והוא משמש את היהודים לתפילה, בבית הכנסת נהוג להתפלל שלוש פעמים ביום תפילת שחרית, תפילת מנחה וכמובן שגם התפילה שנועל את היום שזוהי תפילת ערבית.
כמו כן בבית הכנסת נהוג גם לחגוג שמחות שאם זה בר מצווה או חתונה וכמובן שגם חגים.
בביתי כנסת מפוארים לא ניתן לפספס את פרוכת לארון קודש, וכמובן שגם את פרוכת לבית הכנסת, אשר נותנים הידור ופאר רב לקדושה במקום זה.
תפילה בבית הכנסת מתבצעת כתפילה של עשרה אנשים ומעלה, למצב זה קוראים מניין, כאשר ישנם עשרה איש ומעלה הם מורכבים מעשרה איש שגילם מעל שלוש עשרה כגיל הבר מצווה, ניתן להתפלל ולהגיד בתפילה קדיש.
מצב זה מאוד חשוב מכיוון שישנם אנשים אשר נמצאים בשנת אבל, והם חייבים את המניין בכדי להגיד קדיש בבית הכנסת.
בתפילת מנחה וערבית בימי חול אין צורך להוציא את ספר התורה מארון הקודש, ולכן אין אנו רואים את הפרוכת לארון קודש, וזוהי הסיב שאנו גם לא נחשפים במאה האחוזים לפרוכת בית הכנסת.
כידוע ישנם לעם היהודי שלוש תפילות במהלך היום תפילת שחרית תפילת מנחה ותפילת ערבית, אך ישנם כמה דרכים להעביר את התפילה, ישנם כמה דרכים להעביר את התפילה בבתי הכנסת, לכן לכל עדה יש את הדרך שלה ואת הבית כנסת שלה, יש את עדות אשכנז שבהם יש את התפילה האשכנזית וישנה גם את העדה הספרדית שהם מתפללים לפי הדרך הספרדית, וכמובן שישנם גם בתי כנסת לתימנים.
חשוב לציין שכל בית כנסת פתוחה לכל העדות, אך בכל בית כנסת מתפללים בצורה שונה, מה שגורם לכל אדם ללכת לבית כנסת על פי המקורות שלו.
התפילה עצמה היא אותה תפילה, אך הדרך שמעבירים אותה קצת שונה, וזאת הכוונה לפיוטים שירים, וקצב התפילה, אך חשוב לציין כי המילים הם אותם מילים לכל העדות, וכול מתפללים מאותו ספר תורה וכמובן שגם אותו סידור.
ספר התורה זהו הספר הכי קדוש בבית הכנסת, לכן אנו רואים שלספרי התורה יש מעיל לספר תורה, שמטרתו להגן על הספר וכמובן שגם לתת הידור ויופי לספר, לכן מעיל לספר תורה זה דבר הכרחי.
מספר התורה קורא החזן, כי בספר התורה אין אנו רואים ניקוד, אלא רק את המילים, ורק החזן למד לפני כן את התפילה ויכול להעביר אותה לקהל ללא טעויות.