ללא ספק בעולם המערבי הנוכחי אפקט העולם הגדול ביותר, ובעצם המגפה הגדולה ביותר בעולם במאה ה- 21, היא השמנה. הדבר קשור לאורח חיים הכולל לאכילה מרובה.לא מדוברבאוכל ברמה נמוכה, אלא יותר בכמות קלוריות הגדולה ביותר. ערך קלורי עשיר הפך אותנו ואת ילדינו לשמנים ביותר.
אוכל מהיר לילדים הוא אחת הסיבות שגורמות לבעיה הגדולה. ילדים אוכלים אוכל שמתורגם באנגלית ל"אוכל זבל". בעיות נוספות של השמנת יתר כוללות גדילה לא נכונה כי השומן אחראי לתהליך כימי שנקרא אסטור. במידה והילד שמן אסטור של אסטרוגן גדולה יותר. אוכל מהיר לילדים הוא בעיה חמורה שיש לטפל בה באופן מידי. בימינו, עם הילדים שלנו, מדוברבנזק בלתי הפיך לחיים של כל אחד ואחד מאתנו.
מזון לשעת חירום הופך להיות אגף בענף מאוד פורה בתעשיית המזון בארץ ויכול להיות מהמובילות בעולם. זאת בעיקר בזכות העובדה שחרב מונחת על צווארינו מימים ימימה, דבר אשר מאלץ את חברות המזון למצוא פתרונות יצירתיים לעם היושב בציון להתמודדות במצבי מלחמה, לא עלינו, ושהיה ארוכה במקלטים.
ככה בעצם חברות המזון הופכות להיות נכס אסטרטגי של מדינת ישראל בכלל ופיקוד העורף בפרט.
מזון לשעת חירום צריך ורצוי שיהיה מזון עשיר בחלבונים ופחמימות, שיהיה טעים, שיהיה בעל תפוגה רחוקה ועדיף מזון שאפשר לחמם בקלות.אפשר לרכושמזון לשעת חירום חם, ולשם כך על היצרניות למצוא דרכי חימום מקוריות, כשהדרך המובילה היא באמצעות שקית חימום או באמצעות חומרים כימים שתוססים במגע עם מים. חוסר היציבות הכימי גורם לאטומים לזוז במהירות ויוצר ריאקציה שמשחררת חום ועושה לנו את האוכל חם, טעים ופריך.
אין ספק שהדבר החשוב לנו ביותר הוא הילדים שלנו. על מנת שהילדים שלנו יהיו חזקים, בריאים ומוצלחים הם צריכים לאכול אוכל לילדים מזין ובריא. בגלל הטעם הטעים של אוכל לילדים, אך הלא תמיד בריא, הדבר יוצר לעיתים סלידהמאוכל בריא ונטייה לאכול מאכלים לא בריאים ואפילו מזיקים כמו שוקולדים ושאר מיני ירקות.
לכן יש צורך לעשות אוכל לילדים שיהיה בריא, טעים ומזין עם דגש על הטעים. כל זאת היא מנת חלקם של חברות המזון, זו אחת מהמטלות הקשות ביותר,להגיע לטעמם של הילדים שלנו.