חפש מאמרים:
שלום אורח
25.12.2024
 
   
מאמרים בקטגוריות של:

   
 

מה חשוב לבדוק במוצר או בשירות המוצע כשמקימים עסק?

מאת: ערןעסקים קטנים ובינוניים04/11/2013845 צפיות שתף בטוויטר |   שתף בפייסבוק

בחינת מוצר חדש בהקמת עסק

לפני כל הקמת עסק, תחילה צריך היזם לבדוק מהן הצרכים והתועלות של המוצר שאותו הוא מעוניין לספק כלפי הלקוחות. ללא בדיקה זו עתיד המוצר יכול להיכשל.

 

ישנם יזמים חדשים הפותחים עסק ללא תכנית עסקית מפורטת וזוהי טעות. כאשר אין תכנית עסקית לא ניתן לבחון האם כדאי להקים את העסק ובנוסף לא ניתן לבחון את כדאיות המוצר שאותו היזם מעוניין לספק.

החלק העיקרי בתכנית העסקית מדבר על כדאיות המוצר החדש והאם הוא מתאים לעסק העתידי.

קיימות מספר שאלות אשר יאפשרו לכם לבחון בצורה מעמיקה ומפורטת את המוצר העתיד להיות.

    1. האם המוצר נותן מענה לצורכי השוק?

    תחילה, צריך להגדיר את מטרותיו של המוצר, ומהו הצורך שהוא יספק. במידה ואין תשובה לכך, אין סיבה שהלקוחות יקנו אותו. לדוגמא: מחשב נייד, מטרת המוצר הוא שניתן לקחת לכל מקום את המחשב, קומפקטי, נכנס לתיק. אנו צריכים לשאול את עצמנו האם מישהו יקנה את המחשב הנייד? התשובה היא כן, ישנו פלח שוק רחב שיקנה את המחשב הנייד. לדוגמא, סטודנטים, אנשי עסקים וכו' שצריכים להיות בתנועה מתמדת ולקבל גישה למחשב במקומות שונים.

    2. האם התועלות של המוצר ברורות ללקוח?

    כדי שהלקוחות יבינו מה התועלת של המוצר, צריכים לשווק אותו ולבסס את מעמדו בשוק ובכך לקבל עליו הכנסה עתידית מובטחת בצורה הטובה ביותר. למשל, מתקן לקוביות קרח. התועלת שלו ברורה מאוד, ברגע שתשים קוביית קרח במשקה שתייה, כך תוכל לשתות שתייה קרה. ישנם מוצרים שהתועלות

האם תועלות של מוצר כגון שולחן הן תועלות ברורות ומובנות לכולם, או האם הן משתנות ממתחרה למתחרה ומלקוח אחד לאחר? על מנת לבחון מוצר חדש, צריך קודם לבדוק מהי תועלת הלקוח.

    3.האם למוצר יש תחליפים?

ברגע שהחלטתם מהו המוצר שתספקו אותו. אתם צריכים גם לבדוק את האפשרויות האחרות העומדות בפני הלקוח. האם יש מוצר אחר העומד בצרכים של הלקוח המספק את אותה התועלת של המוצר שלכם? נניח שאדם שקם בבוקר רוצה לפתוח את היום עם שתייה חמה. הוא יכול לשתות קפה, תה או שוקו. מנקודת המבט של חברות הקפה, ברגע שלקוחות יעדיפו לשתות תה נניח, ההכנסות של החברה ירדו. ולכן צריך לבדוק את האופציות של הלקוח לגבי המוצר התחליפי.

    4. האם המוצר משרת שוק שיש בו ביקוש?

    בשלב זה, לאחר בדיקה שהמוצר שאותו אתם מעוניינים לייצר נותן תועלות ללקוח והוא עדיף על פני מוצרים תחליפים, צריך לבדוק את מצב הביקוש בשוק ומהם המתחרים שלו ומה אתה מתבדל יחסית לאחרים. ברגע שיש הרבה מתחרים, הכנסות העסק יכולות להיפגע וכך גם חסמי הכניסה ייתכן ויהיו גבוהות מידי, סיבות אלו יכולות לגרום לנו להבין האם כדאי באמת לייצר את המוצר העתידי. לדוגמא, במחשב הנייד, האם שוק החברות המספקות מחשבי נייד הוא מוצף? כיצד נוכל לספק את המחשבים הניידים ללקוחות שלנו בצורה הטובה ביותר, למרות שיש הרבה אלטרנטיבות ומתחרים בשוק?

    5. מהי ההשקעה הראשונית שעל העסק לבצע בכדי לייצר את המוצר?

    לאחר בדיקת המתחרים האחרים בשוק, החלטתם לספק את המוצר. צריך לאמוד איזה סכום נדרש להשקעה הראשונית על מנת לספק את המוצר. תשובה זו יכולה להשפיע רבות על פעילות העסק, מבחינת אפיקי המימון שאליו תפנו לצורך הקמת העסק וגם מבחינת מבנה הפעילות. לעיתים, אם המוצר הוא בעל עלות השקעה ראשונית נמוכה וישנו הון עצמי מספיק, אין צורך בגיוס אשראי. אך אם עלות ההשקעה הראשונית גבוהה ואין די הון עצמי, נדרש גיוס אשראי. גיוס אשראי יכול להתבטא באפיק הלוואות בערבות המדינה או משקיע חיצוני.

 

בחינת מדויקת ומקיפה של המוצר שאותו אתם רוצים לספק מאפשר לדעת מה צפוי בעתיד. כיזמים אתם חייבים להשקיע מאמץ רב בתכנון העסק ובבחינת כדאיותו. תכנית עסקית טובה תבסס את סיכויי ההצלחה של העסק העתידי שלכם ותתכוננו לסיכונים העתידיים. על מנת לבצע תכנית עסקית טובה כדאי להשתמש בשירותיה של חברת ייעוץ עסקי המתמחה במתן סיוע לעסקים קטנים.

 





 
     
     
     
   
 
אודות כותב המאמר:

ערן רגב - כלכלן ראשי מוסמך במימון (MBA) , מנהל חברת ייעוץ עסקי - מנועי צמיחה פתרונות מימון ופיתוח עסקי

 
     
   
 

מאמרים נוספים מאת ערן

מאת: ערןייעוץ עסקי02/03/14885 צפיות
לקיחת עזרה מגורמים מומחים בתחום הכלכלה והפיננסיים, הינו גורם משמעותי להצלחה העתידית של העסק. ליווי שוטף וצמוד של יועץ כלכלי בעל ניסיון יכול למנוע טעויות רבות בניהול העסק.

מאת: ערןעסקים קטנים ובינוניים03/02/141147 צפיות
כיזמים תתקלו בדילמה, מה האפשרות הטובה ביותר לעסק שלכם? לפתוח את העסק בתור עוסק מורשה או בתור חברה בע"מ?

מאת: ערןהלוואות24/12/131006 צפיות
עסקים קטנים ובינוניים מתקשים לקבל הלוואה בנקאית מאחר שמיצו את הבטחונות שלהם וכבר לא יכולים להגדיל את מסגרת האשראי. ולכן, במקרים מסוימים על מנת לאפשר את המשך קיום העסק, יש צורך בחיפוש פתרון מימוני חוץ בנקאי.

מאת: ערןיזמות עסקית23/12/131041 צפיות
רכישת זיכיון הפכה בשנים האחרונות לשיטת הקמת עסק פופולרית מאוד. אבל מה זה זכיינות?

מאת: ערןעסקים קטנים ובינוניים23/12/131004 צפיות
במיגה ואתם מעוניינים בהלוואה לעסק יש לנו שתי מילים בשבילכם - קרן תבור

מאת: ערןייעוץ עסקי23/12/13964 צפיות
קרן סיוע לעסקים היא יתרון לכל עסק. הקרן נותנת הלוואות בערבות מדינה בתנאים נוחים. בחיפוש הלוואה לעסק יש לפנות ראשית לקרן סיוע לעסקים

מאת: ערןיזמות עסקית10/12/13916 צפיות
יזם מתחיל? חושב לפתוח עסק משלך, אך לא יודע מאיפה להתחיל? להלן כמה טיפים טובים שיכוונו אותך לדרך הנכונה להצלחה.

מאמרים נוספים בנושא עסקים קטנים ובינוניים

מאת: לילה בן הרוש עסקים קטנים ובינוניים12/07/211538 צפיות
דווקא ברגעי ההצלחה חייבים להמשיך ! פרסום , שיווק ויחסי ציבור הם אינם פעולות חד פעמיות שעושים רק שהעסק זקוק להחייאה ויש ביומן יותר ימים ריקים מאשר מלאים , הפעולות האלו הם חלק שוטף מניהול העסק ודווקא בתקופות שופעות וטובות יותר של העסק שיש תזרים כספים יותר נזיל , שם זה בדיוק הזמן שבו אפשר וצריך להמשיך לחזק את המותג או, את העסק בנוסף להתחדשות בלתי פוסקת.

מאת: בנימין קלינגרעסקים קטנים ובינוניים17/06/211346 צפיות
חשיבות ההתמחות המשפטית ויועץ מונציפאלי בכיר בתחום התכנון והבנייה תחום התכנון והבנייה הנו תחום תכנוני ומשפטי מורכב אשר עוסק במגוון נושאים, כגון קבלת היתרי בנייה, קבלת הקלות בנייה, קבלת אישור שימוש חריג, רישיון עסק,אישורי תכניות, שינוי ייעוד, טיפול בהתנגדויות, הפחתת / ביטול חיובים בהיטלי השבחה, הפקעות מקרקעין, תביעות פיצויים לפי סעיף 197 לחוק התכנון והבנייה, ייצוג בהליכים שננקטים בגין ביצוע עבירות בנייה, התמודדות עם צווי נריסה לפי החוק ועוד.

מאת: בנימין קלינגרעסקים קטנים ובינוניים01/06/211205 צפיות
תיקון 34 – רפורמת רישוי עסקים כבר כאן תיקון 34 לחוק רישוי עסקים – מה חדש? ב – 18/7/18 סיימה ועדת הפנים של הכנסת סדרת דיונים בהצעת החוק לרישוי דיפרנציאלי ואושר תיקון 34 לחוק רישוי עסקים בקריאה שניה ושלישית במליאה. תיקון 34 לחוק רישוי עסקים משמעותי ומחולל שינוי נרחב ומטרתו להקל על עסקים על ידי הפחתת הרגולציה והבירוקרטיה המוטלת על כתפיהם. הוא מכונה "רפורמה" וכדי לבדל אותה מרפורמות קודמות היא קרויה "רישוי עסקים דיפרנציאלי" .

מאת: בנימין קלינגרעסקים קטנים ובינוניים04/01/211372 צפיות
משרדנו סייע במחקר בסיוע להפחתת הנטל הבירוקרטי על בעלי העסקים. בקרוב עלויות הרישוי יקוצצו משמעותית. התיקון לתקנות רישוי עסקים יאפשר להתחיל לעבוד עם המסלולים המקוצרים. עסקים ברמת סיכון נמוכה יוכלו לקבל רישיון עסק על בסיס תצהיר, ללא תהליך האישורים המלא הקיים עד כה.

מאת: עוזי פלגעסקים קטנים ובינוניים03/05/201286 צפיות
בכל תהליך של פתוח עסקי או תכנון אסטרטגי ,מתבצע תהליך של ניתוח יכולות עסקיות, במטרה לזהות את נקודות החוזק והחולשה של העסק. באותה נשימה מתבצעת הערכה של ההזדמנויות העסקיות, והאיומים הנשקפים מסביבת התחרות הקרובה (מתחרים, לקוחות, ספקים תחליפים, חודרים חדשים) והסביבה הרחבה ( פוליטית, כלכלית, חברתית, רגולציה, טכנולוגית, שמירת הסביבה).

מאת: עוזי פלגעסקים קטנים ובינוניים05/04/201220 צפיות
כל בעל עסק ללא קשר לגודל העסק, חייב לבחון ולהעריך מנקודת ראות של "ועדת חקירה עצמית" איך הוא ועסקו חוו את האירוע הזה, ולהיזכר באירועים שליליים נוספים שחוו בעבר, בתהליך ניהול העסק שלהם, לקבל תובנות חדשות בניהול עסקי וליישמם בעסק שלהם.

מאת: עוזי פלגעסקים קטנים ובינוניים05/04/201067 צפיות
כל בעל עסק ללא קשר לגודל העסק, חייב לבחון ולהעריך מנקודת ראות של "ועדת חקירה עצמית" איך הוא ועסקו חוו את האירוע הזה, ולהיזכר באירועים שליליים נוספים שחוו בעבר, בתהליך ניהול העסק שלהם, לקבל תובנות חדשות בניהול עסקי וליישמם בעסק שלהם.

 
 
 

כל הזכויות שמורות © 2008 ACADEMICS
השימוש באתר בכפוף ל תנאי השימוש  ומדיניות הפרטיות. התכנים באתר מופצים תחת רשיון קראייטיב קומונס - ייחוס-איסור יצירות נגזרות 3.0 Unported

christian louboutin replica