איך מוצאים משרד עורכי דין מתאים? היכן מתחילים את החיפוש? האם להסתמך רק על המלצות מפה לאוזן? ואולי רק על חיפוש ברשת? כל השאלות הללו בוודאי עולות לסדר יומו של האדם שנזקק לשירותיו של משרד עורכי דין בתחום מסוים. במאמר הבא נלמד באילו צעדים כדאי לנקוט כדי למצוא את המשרד המתאים.
המלצות, המלצות, המלצות
בוודאי תופתעו לגלות שתהילתן של ההמלצות מפה לאוזן עדיין לא פס מן היקום. אנשים עדיין מאוד רגישים לתגובותיהם והתרשמותם של אנשים אחרים ולעתים די בכך כדי לאתר משרד עורכי דין מתאים. כמובן שלפני שאתם מחפשים המלצה כזו, וודאו שהמשרד עליו ממליצים לכם אכן עוסק בתחום ההתמחות הרלוונטי לכם ולא מדובר במשרד של "כולבויניקים" שיסכימו לטפל בכם "על הדרך".
מה יעשה אדם שאינו מצליח להשיג המלצה חמה אודות עורך דין מתאים? או לחילופין אינו מעוניין לגלות לסובבים אותו שהוא מחפש אחר עורך דין? אחרי הכל, משרד עורכי דין נדרש לנו גם במצבים רגישים, למשל כשאנו זקוקים לייצוג בנושא גירושין או אפילו נושאים פליליים.
האנונימיות של האינטרנט
בדיוק למטרה זו קיימת רשת האינטרנט, המאפשרת לנו לחפש מידע אודות עורכי דין מבלי שנצטרך לחשוף את זהותנו ומבלי שאיש יצטרך לדעת מה אנחנו מחפשים. החיפושים באינטרנט מתבצעים בצורה דיסקרטית ומאפשרים ללקוח המתעניין לאסוף את כל המידע הדרוש לו מתוך נוחיות ביתו ובזמן שלו.
כיצד מבצעים חיפוש ברשת? מתחילים מאינדקסים של משרדי עורכי דין וממיינים לפי תחום התמחות ואזור פעילות. לאחר מכן מריצים חיפוש בגוגל אודות השמות הרלוונטיים שנותרו ברשימה, מבקרים באתר שלהם ומתרשמים ממה שיש להם להציע לפי הכתוב.
לא כדאי לדלג על האינדקס אלא לבחור במשרד עורכי דין ישירות מתוך מנוע החיפוש, שכן עורכי דין רבים רוכשים שטחי פרסום ממומנים המופיעים בראשית העמוד ולכן לא מדובר באינדיקציה בנוגע לאיכותם. משרד עורכי דין בוחרים לפי תחום התמחות, ניסיון ורושם מקצועי. כמו כן, חשוב מאוד להעמיד את הקריטריונים הללו במבחן המציאות, על ידי פגישה פנים מול פנים עם נציג מהמשרד. יש לוודא שהאדם שאיתו אתם נפגשים הוא אכן האדם שייצג אתכם בפועל.