שיטת המיסוי המיוחדת של מלטה ביחס לחברות, כמפורט להן, מהווה יתרון משמעותי למשקיעים מישראל המבצעים השקעות באמצעות חברה תושבת מלטה. מלטה מהווה מקלט מס אטרקטיבי, יחד עם יתרונות החברות של מלטה באיחוד האירופי, כמפורט להלן. תכנון מס מוקדם יכול לחסוך למשקיעים כסף רב.
מערכת המיסוי במלטה
להלן תיאור תמציתי של מערכת המיסוי במלטה:
- מיסוי יחידים: שיעורהמס על יחידים במלטה נע בין 0% ל-35%. ניתן ליהנות משיעור מס אחיד של15% בתנאים מסוימים.
- מס חברות: בעיקרון,שיעור מס החברות הרשמי במלטה הוא 35%, אך שיעור מס החברות האפקטיבי נעבין 0%-10%.
- מס רווחי הון: מצטרףלהכנסה החייבת.
- ניכוי מס במקור על דיבידנד: דיבידנדיםהמשולמים לחברה זרה אינם כפופים לניכוי מס במקור.
- מס ערך מוסף: שיעור המסהוא 18%, אך קיימים שיעורי מס נמוכים יותר במקרים מסוימים.
- הטבות מס: במלטה קיימות הטבות מס שונות לסקטורים נבחרים.
- אמנות מס: מלטה חתומה על כ 60 אמנות למניעת כפל מס.
אמנת המס עם מלטה
אמנה חדשה למניעת כפל מס בין ישראל למלטה נחתמה ביולי 2011. האמנה בין ישראל למלטה מבוססת בעיקרון על אמנת ה- OECD. בנוסף לאמנת המס החדשה, דיני המס במלטה מאפשרים תכנון מס בינלאומי מדהים לכל מי שמבצע השקעות באמצעות חברה מלטזית. ראו גם אמנת מס חדשה עם מלטה: תכנון מס עבור משקיעים מישראל.
תכנון מס
משקיעים מישראל יכולים לעשות שימוש בחברה תושבת מלטה לפעילות במדינות נוספות ובעיקר באירופה. לתכנון מס העושה שימוש בחברת אחזקות תושבת מלטה, יתרונות רבים, בין היתר:
- דין המס הפנימי במלטה בכלל, וביחס לחלוקת דיבידנדים,תשלום ריבית ותמלוגים כמפורט לעיל.
- מס חברות אפקטיבי נמוך. במלטה קיים מנגנון זיכוי (Imputation System), לפיו בעת חלוקת דיבידנד על-ידי החברה לבעלי מניותיה, יקבלובעלי המניות זיכוי מלא או חלקי בגין המס ששולם על-ידי החברה.
- משטר פטור ההשתתפות.
- מלטה הינה חברהבאיחוד האירופי, וניתן לעשות שימוש בדירקטיבות השונות הקיימות באיחודהאירופי, לרבות דירקטיבה חברת אם-חברה בת.
- מלטה הקימה רשתאמנות מס נרחבת עם מדינות רבות, כמפורט לעיל.
- שימוש מושכל באמנת המס החדשה בין ישראל למלטה.
הגירה למלטה
מלטה יזמה בשנת 2011 תוכנית לעידוד הגירה של בעלי הון לשטחה. בהתאם לתוכנית זאת, אנשים ממדינות שונות בעולם יוכלו לזכות בתושבות מלטזית אם יעמדו בתנאים שונים. כעת, מלטה מתכננת להגמיש את התנאים מהתוכנית הקודמת.
בכדי ליהנות מההטבות בתוכנית, בעלי הון זרים צריכים לגור מעל 90 יום במלטה, ולרכוש מקרקעין בשווי של מעל 270,000 יורו (במקום 400,000 יורו כפי שהיה בשנת 2011). אפשרות נוספת היא לשכור מקרקעין בשווי של לפחות 9,600 יורו בחודש.
תושבים זרים בעלי הון פטורים ממס על הכנסותיהם שמחוץ למלטה, ומשלמים מס אחיד בשיעור של 15% על הכנסות שנמשכו למלטה. כמו כן, בהתאם לתוכנית קיים מיסוי מינימאלי של 15,000 יורו בשנה. מדובר ללא ספק בהטבת מס משמעותית.
ראו גם: שיקולי מס בהגירה למדינות מסוימות
אין לראות באמור לעיל כתחליף לחוות דעת משפטית ו/או לייעוץ משפטי