מקצוע נוטריון התחיל עוד ברומא העתיקה ובארץ ישראל את חוק הנוטריון חוק הממשל העותמני בשנת 1913. הבריטים שהגיעו לאחר מכן, פיצלו את התפקיד הנוטריוני לשני חלקים, נוטריון ציבורי שהופקד על אישור המסמכים המיועדים לשימוש בתוך גבולות הארץ ונוטריון פרטי שתפקידו לטפל במסמכי החוץ כמו תרגום נוטריון או אישורים אחרים. חתימה על תרגום נוטריוני נחשבת עד היום לאחד התפקידים העיקריים של נוטריונים הפועלים בישראל, אך חוק הנוטריונים אשר נחקק במדינת ישראל בשנת 1976 ביטל את הפיצול שהיה קיים מאז המנדט הבריטי.
מי רשאי להיות נוטריון
על מנת לשמש כנוטריון ולחתום על תרגום נוטריון יש צורך בהשכלה משפטית וברישיון עריכת דין. בנוסף, יש להוכיח את הכשירות לפעול בתור נוטריון הרשאי לחתוך על תרגום נוטריוני וגם לעבור ועדה מטעם משרד המשפטים. עורך דין אשר עומד בתנאים ודרישות אלה, יקבל חותמת נוטריון שעימה יוכל להציע את שירותיו למגזר הלקוחות הפרטיים, הציבוריים והעסקיים.
מהו מוסד אפוסטיל וכיצד הוא קשור לעבודתו של נוטריון
מוסד אפוסטיל שפועל על פי אמנה בינלאומית, התפתח על מנת להעניק למסמכים נוטריונים הנחתמים בארץ, תוקף לשימוש מחוצה לה. כך למשל תרגום נוטריון אשר נחתם בישראל יהיה שמיש באמצעות האפוסטיל בכל המדינות שמעבר לים, זאת בזכות תקנות הביצוע שעל פיהן עובד הציבור הישראלי רשאי לאמת תרגום נוטריוני אשר נחתם על ידי נוטריון ישראלי. אפוסטיל זה תקף בכל המדינות החתומות על האמנה שנחמה בהאג בשנת 1961 והוא מקל על טיפול במסמכים בינלאומיים ומאפשר יצירת פעילות עסקית ומסחרית המאפיינת את העדן הגלובלי שבו אנו חיים. גם תפקידו של נוטריון נועד לשם עידוד יצירת הקשרים הבינלאומיים והנכם מוזמנים לפנות לאחד הנוטריונים הישראלים שישמח להעניק לכם ייעוץ ושירותים מקצועיים הקשורים בחוקיות המסמכים הישראלים מעבר לים.