גלוטן הוא חלבון לא מומס שיש בדגנים כמו חיטה, שעורה, כוסמין ועוד. יש אנשים שאינם יכולים לעכל את הגלוטן ועליהם לאכול מאכלים כמו לחם ועוגות עשויים מתכונים ללא גלוטן.
בשנים האחרונות הפכו הבישול והאפייה של מתכונים ללא גלוטן לטרנד. בכל מאפיה, רשתות המזון הגדולות אפשר למצוא מוצרים ללא גלוטן ויש את את המצרכים הנדרשים למתכונים ללא גלוטן שהקונדיטורים ואופים יכולים לרכוש וגם העוסקים באפייה ביתית משתמשים בהם.
המחלה הנפוצה והקשורה לגלוטן היא מחלת הצליאק. זו מחלה שגורמת למי שסובל ממנה ולא מטפל לכאבי בטן חזקים ולחולשה אבל מרגע שאובחנה המחלה והמעבר לאכילת מזונות ללא גלוטין אפשר לחיות אתה ולהרגיש טוב. יש ילדים שאובחנו כלוקים במחלה זו ועל ההורים לוודא שכל המאכלים שיש בהם גלוטן יוצאו מהתפריט של הילד.
דיאטנים דוגלים בשיטות הרזייה של אכילת מאכלים ללא גלוטן ומציידים את לקוחותיהם במתכונים ללא גלוטן אותם הם אוכלים לאורך כל תהליך ההרזיה.
כיום על פי החוק הישראלי על כל בעל מסעדה או בית קפה לציין בתפריט המוגש ללקוחות איזה מהמאכלים כולל או לא כולל גלוטן.
על כל המוצרים ברשתות השיווק ובמכולות יש בטבלת המרכיבים גם את כמות הגלוטן שהמוצר מכיל. הדבר חשוב ביותר במיוחד לכאלה שאסורה עליהם אכילת מוצרים עם גלוטן.
הבעיה בישראל, כמו בהרבה דברים חריגים אחרים, היא עלות המוצרים. יותר ויותר אנשים מטעמים בריאותיים צריכים לאכול מאכלים ללא גלוטן אבל עלותם יקרה משמעותית ובמשפחה בה יש יותר מאדם אחד שנזקק למוצרים אלה ההוצאה על מוצרי מזון מכפילה ומשלשת את עצמה.
המודעות למתכונים ללא גלוטן עולה ויותר שפים פותחים סדנאות לימוד לבישול ואפייה ללא גלוטן. יצאו מספר ספרי בישול עם מתכונים ללא גלוטן.
בנוסף לרשתות המזון יש גם חנויות טבע שמספקות את מוצרי המזון ללא גלוטן. משקי בית רבים העבירו את כל הבישול שלהם למתכונים ללא גלוטן ולטענתם, פרט לעלות המוצרים, הם מרגישים בריאים ורזים יותר. מאכלים ללא גלוטן טובים במיוחד למי שסובל ממערכת העיכול.
צילומי אוכל
בצילומי אוכל אנחנו נתקלים כמעט כל יום מחיינו. העיתונות הכתובה מלאה בצילומים שנעשים למוצרי אוכל לשם פרסומת. ירחוני הנשים כמו לאשה ואת מפיצים מדורים מיוחדים לנושא האוכל ובהם יש צילומים של מתכונים עם הסברי הכנה.
בכל שנה יוצאים ספרי מתכונים לכל סוגי המזון בשר, דגים, פשטידות, פסטות ירקות ועוד וכל מתכון מלווה בצילומי אוכל.
כל ערוצי הטלוויזיה מגישים תכניות אוכל של שפים יידועי שם המסבירים לצופים כיצד להכין מאכלים מסוגים שונים ועדות שונות. לאורך כל הסדנא מוצמדת מצלמה שמעבירה לקהל הצופים את התהליך המתואר על ידי המנחה.
בכל עיתוני סוף השבוע ניתן למצוא מדור מזון בו מפורטים מתכונים של שפים ידועים וליד כל מתכון יש צילומי אוכל של אותו מתכון. הצילומים הם בצבע כך שניתן לדמיין את יופייה של המנה.
בכל שנה מתקיימות תערוכות אוכל. בתצוגה מוצגות מנות שהוכנו על ידי שפים מקצועיים מכל העדות ועל ידי חובבי בישול ואפייה. את התערוכה מלווים צלמים העוסקים בצילומי אוכל וזאת כדי לתעד את התערוכה ולהפקת לקחים לתערוכות הבאות.
מאז נכנס הפייסבוק לתודעת כולנו מרבים חובבי האפייה והבישול להעלות צילומים של מתכונים שהכינו והם ממליצים לחבריהם לנסותם. כדי להמחיש את המתכון הם מצלמים אותם מכל הזוויות ומעלים אותם לקריאת חבריהם.
לא כל אחד יכול לעסוק בצילומי אוכל. מרבית הצלמים העוסקים הם צלמים מקצועיים ובעלי ניסיון וותק בתחום.