במדינת ישראל, השימוש בדודי שמש הוא הנפוץ ביותר בכל העולם. הדוד מאפשר לנו לחיסכון אדיר בחשבון החשמל. למרות החיסכון שהוא מספק לנו, עלותו ועלות התקנתו איננה קטנה כלל וכלל. איך נוכל לשמור על חיי הדוד ובכך לחסוך כסף רב? הנה מספר טיפים:
1. וויסות טמפרטורת הדוד: בדוד שמש יש קולטים העובדים באופן מסוים שבו הם כולאים את קרני השמש. לאחר כליאתם וקליטתם המים החמים מועברים לחלק העליון במיכל הדוד. המים בעצם מתערבבים עם המים שנמצאים בברז שלנו. תוך כדי תהליך זה, המים הקרים מועברים לתחתית הדוד, מתחממים, וכך נמשך התהליך. בתהליך זה המטרה היא שתכולת הדוד כולו תגיע לטמפרטורה של 60 מעלות. למרות שזו למעשה הטמפרטורה האופטימאלית, רוב הדודים מגיעים ל70 מעלות. אם תרצו שהמים יתחממו יותר מהר, תוכלו לבקש מהטכנאי להוריד את הטמפרטורה.
2. הימנעו מאבנית: אבנית נוצרת בדוד בדיוק שאותה הצורה שבה היא נוצרת בקומקום הביתי. איך בעצם? המכשיר שדואג להאצת החום בדוד הופך את הסידן הקיים במים לאבנית. כדי שתקטינו את הצטברות האבנית ותאריכו את חיי הדוד, כדאי שתתקינו מסנן אבנית. כמובן שהוא לא מסנן ב 100%, אבל פעולה זו תורמת רבות. חוץ ממסנן, רצוי שפעם בשנתיים תבצעו באופן מקצועי עם טכנאי ניקוי אבנית.
3. טיימר: התקנה פשוטה של טיימר תעזור לכם לשמור על תקינות הדוד. בעצם, כשאנחנו נאלצים להדליק את הדוד לתקופה ארוכה בזמן החורף, אנחנו מבזבזים חשמל רב וגורמים להצטברות אבנית. התקנה פשוטה של טיימר תווסת את זמן ההדלקה והכיבוי. העלות אינה גבוהה במיוחד, ובסופו של דבר חוסכת לנו עלויות נוספות.
4. בתקופת החורף המים החמים מתקררים בקלות. רצוי שתשתדלו להתקלח בסמוך להדלקת הדוד, ובכך תחסכו מכם הדלקה נוספת כדי לחמם את המים. כך תחסכו בחשמל, בעלויות גבוהות ותהיה הצטברות נמוכה יותר של אבנית.
5. בדיקה פשוטה של הדוד במהלך החורף תעזור לכם להימנע ממקרים לא נעימים. לא תרצו להדליק את הדוד, להיכנס למקלחת ולגלות שאין כלל מים חמים. בדרך כלל הטכנאים עמוסים בימי החורף, ולכן רצוי שתבצעו בדיקה פשוטה לפני ששיא הקור מגיע אלינו.
חוץ מטיפים אלו, חשוב שתפנו לגורם מקצועי שיבצע את ההתקנה. התקנת דודי שמש יכולה להיות לא קלה, לא תרצו לעבוד עם טכנאי לא מקצועי.