מי מאיתנו לא שותה קפה? הקפה בימינו נהיה ממש נקודה משמעותית בסדר היום של האנשים, כיום זה ידוע כמשקה הנפוץ ביותר שיש. יותר מכול הקפה הוא המשקה החברתי ונהיה לבילוי נפוץ על גבול של טקס. הרי כולם יושבים בבתי קפה והארץ שלנו הפכה לאחת מהארצות המובילות היום בצריכת הקפה בעולם. כולם יודעים שקפה הוא נפוץ מאוד, אבל בשביל להשיג קפה ברמה התהליך יצירה שלו הוא מסובך לגמרי. דוכן קפה פשוט לא מציע את רוב סוגי הקפה שנמצאים היום ואפילו לא קרוב. בדוכן רגיל נמצא כיום מכונת אספרסו והמשקאות הבסיסיים שיש לו להציע. אפילו צריכת אספרסו מגיעה במגוון אפשרויות לצריכה. הנפוצים בכיום הם כמובן הקפה ההפוך, המקיאטו, הלאטה, והאמריקנו. חשוב לדעת שתהליך היצירה של התמצית במכונת אספרסו שפועל למעשה על ידי הפעלת קיטור בלחץ. בגלל התהליך מה שנקבל זה נוזל מתומצת מהפולים הטחונים. כמובן שהדבר החשוב הוא סוג הפולים, מקורם וגידולם.
הדבר המאוד משמעותי בלשתות לדוגמה קפה הפוך אמיתי ואיכותי הוא למעשה הטמפרטורה של החלב שנשפך לתמצית האספרסו בזוית של ארבעים וחמש מעלות. ע"פ השיטה הנפוצה כיום באירופה, אסור לברמן הקפה לבצע עם החלב רתיחה בתהליך הקצפת החלב וחימומו. אשר החלב מגיע למצב רתיחה מופרש טעם לוואי אשר פוגם ברמת הקפה ובטעמו הכולל של הקפה. כמובן שהדבר החשוב ביותר שהלקוח יוצא מרוצה. בארץ משום מה נפוץ שמבקשים חלב רותח. דבר נוסף בהרתחה של החלב הוא הקצפתו. מכין קפה שמנוסה מקציף את החלב בסיבוביות מסוימת ויוצר מרקם מעודן וסמיך של חלב מוקצף בלי בועות. עוד שלב הוא הציור שעל הקצף. הציור הנפוץ הוא התפוח, אם הקצפנו בדרך נכונה את החלב ומזגנו אותו בזוית נכונה התפוח כבר יגיע לבד. כיום בכל דוכן קפה לימי הולדת נמצא סוגי ציורים וסוגים שונים ומגוונים של עיצובים על הקפה.
משקה פופולארי נוסף הוא הלאטה, שהבדל בינו הפוך המסורתי הוא לא עצום אך ישנם הבדלים מבחינת הגודל והנפח של הכוס. לאטה מוגש בספל שקופה ומוגש בשכבות. בריסטה מנוסה יודע להזליף ברכות בעזרת כף את התמצית. היום בכל דוכן, חתונה או ברית מילה, נוכל למצוא דוכני מזון המומחים בקפה.