אנחנו לא צריכים להיות מבינים גדולים בכלכלה כדי להבין שאנחנו, וכל העולם, נמצאים במשבר כלכלי קשה. לא רק במגזר הפרטי מרגישים בבעיה, וגם העולם העסקי נכנס לקשיים. מרבית העסקים והארגונים סופגים ירידה ברווחים, ורק מעטים מצליחים לשמור על יציבות. בדרך כלל אלה העסקים שמקבלים יעוץ עסקי מטעם יועץ מקצועי.
עסקים יכולים להצליח לשמור על המעמד שלהם ועל הרווחים שלהם בלי עזרה, אבל זה יהיה הרבה יותר קשה והתהליך יהיה הרבה יותר ארוך, אם בכלל יצליחו. אם העסק או הארגון בבעיה כלכלית חמורה, אז כבר באמת אין ברירה אלא לקחת יועץ עסקי שיטפל בבעיה.
ייעוץ ארגוני או עסקי כולל שלושה שלבים עיקריים: בחינת העסק, מציאת פתרונות והטמעה שלהם.
בחינת העסק- היועץ העסקי בודק כל אחת ממחלקות העסק, תוך כדי שהוא בודק מה עובד ומה לא עובד. מציאת החזקות של העסק חשובות בדיוק כמו מציאת החולשות. הבדיקה יכולה להימשך מספר שבועות ואף יותר, תלוי בגודל של העסק.
מציאת פתרונות- אחרי שמצא את כל הליקויים בכל אחת ממחלקות העסק, היועץ העסקי יכול להתחיל למצוא מגוון פתרונות, שיכולים להיות קיצוץ בעובדים, קיצוץ בתקציב מחלקה כזו או אחרת, מתן הדרכות חדשות לעובדים, מיתוג מחדש וכן הלאה.
הטמעת הפתרונות- כאן גם בעלי העסקים והמנהלים נכנסים לתמונה, משום שההטמעה של הפתרונות תלוי בהם. במידה והם מבינים את תמונת המצב ואת הפתרונות שמציע היועץ העסקי, ואם הם מטמיעים אותם בעסק בצורה הנכונה, העסק יכול לצאת מהצרה!
ישנם מקרים שבהם התהליך לא מסתיים בהצלחה, לא בגלל היועץ לא בגלל מקבלי ההחלטה של העסקים והארגונים. לפעמים מתרחשים שינויים בעולם העסקים והכלכלה שלא היו צפויים, והפתרונות שנמצאו אינם תואמים עוד את המצב החדש. על כן, חשוב לפעול כמה שיותר מהר, ובכל עת שיש שינוי משמעותי, צריך למצוא פתרונות חדשים.
אם כן, יעוץ עסקי וארגוני הוא לא תהליך מסובך, בתיאוריה, אך בפועל מדובר בתהליך רגיש מאוד שמצריך יד על הדופק וזריזות, מבלי לאבד את הפוקוס או לעשות טעויות. כל דקה חשובה, ולכן על היועץ ועל בעלי העסקים לקבל החלטות מהירות כמה שיותר.