חדרי שינה
לאחדים נדמה שהמטבח הוא החדר החשוב והמשמעותי ביותר בבית. לאחרים נדמה דווקא שהסלון הוא – הוא החדר העיקרי של הדירה ובו הכל קורה והכל מתרחש. ישנם גם מי שלטענתם חדר הרחצה הוא החדר בעל החשיבות הרבה ביותר בבית שכן בו אנו דואגים להגיינה האישית הכה חשובה שלנו. אך למעשה,יסכים רוב רובו של הציבור שאין חשובים כמו חדרי שינה. חדרי שינה להורים או חדרי שינה לילדים,כך או כך זמן רב מתוך משך הזמן העובר עלינו בבית עובר בתוך חדרי שינה. אצל ההורים המשמעות והחשיבות של חדרי שינה מתחדדת ובאה לידי ביטוי באופן ניכר הרבה יותר. חדרי שינה הם המקום בו אנו צוברים כוחות ומתרעננים לאחר יום ארוך ומתיש של עבודה. חדרי שינה הם המקום בו סוף כל סוף אנו מוצאים פינה פרטית ושקטה לעצמינו. חדרי שינה הם המקום בו אנו פוקחים את עינינו בכל בוקר וממנו יוצאים הלאה ליום חדש ורענן. כך שכעת משחשיבותם של חדרי שינה כבר ברורה וידועה לנו,נשאלת השאלה מדוע אנשים כה רבים בוחרים לסיים את היום בתוך חדרי שינה מוזנחים או מבולגנים,או לכל הפחות מעוצבים לא נכון? חדרי שינה (בדגש על אלו של ההורים כאמור) נועדו בעיקר לשתי מטרות עיקריות והן צבירת כוחות מחודשים והשקעה בזוגיות בחדר אינטימי. אם נחטיא את מטרות אלו הרי שפספסנו למעשה את הייעוד האמיתי של חדרי שינה וחסכנו מעצמינו יתרונות רבים.
כיצד אם כן ניתן לעצב חדרי שינה כך שנוכל להפיק מהם את המקסימום? ובכן חדרי שינה ניתנים לעיצוב במגוון סגנונות ודרכים,אך ללא ספק האידיאלית מבין דרכים אלו,היא עיצוב חדרי שינה על פי תורת הפנג שוואי. הפנג שוואי היא שיטה סינית עתיקה לארגון חפצים ועיצוב כללי במטרה להגיע להרמוניה כללית ולזרימת אנרגיה חיובית. אך עיצוב חדרי שינה על פי תורה מרתקת זו איננו משימה כה פשוטה,שכן ישנם דברים רבים וחשובים עליהם יש להקפיד על מנת שנפיק את המירב מן החדרים ולא נוותר עם חדרי שינה לא נעימים ולא אידיאליים.
ראשית,על פי תורת הפנג שוואי,חדרי שינה צריכים להיות מרגיעים עד כמה שאפשר ועל כן עלינו לדאוג ליצירת אווירה מרגיעה בהם. זאת נעשה על ידי הנחת חפצים אהובים עלינו המשרים אווירה טובה ועל ידי הוצאה מהחדר של כל עניין או מסמך הקשור לעבודה ולטרדות אחרות. כעת,נגיע לעיצוב הממשי של חדרי שינה. קודם כל,חשוב להקפיד על איזור פנוי בשטח המיטה כך שהאנרגיה עליה דיברנו קודם לכן תוכל לזרום בחופשיות. חדרי שינה רבים משמשים למעשה כמעין מחסן וחבל. שנית,חשוב להקפיד על שטח פנוי באיזור הכניסה לחדר. חדרי שינה רבים מאלצים תמרון מיידי בעת הכניסה לחדר בין המיטה לבין דברים אחרים. על מנת שבחדר תשרה אווירה טובה נמקם את המיטה בנקודה שתצפה על הדלת אך לא ממש מולה. כמו כן,רצוי להקפיד על הנחת המיטה הזוגית שלא בסמוך לקיר,כך שיוותר מקום לשני בני הזוג לעלות למיטה בנוחות ובנינוחות. במידה ואתם מעוניינים בהתקנת שידות הנפוצות בהרבה חדרי שינה,הקפידו על התקנת שידות סימטריות ושוויוניות שייצרו איזון בחדר. מבחינת הצבעים האידיאליים לעיצוב חדרי שינה בתורת הפנג שוואי,מומלץ לבחור בצבעים פסטליים,רכים ונעימים שישדרו שלווה וחום אך מנגד לא יגרמו להתעוררות יתר. תאורת חדרי שינה בעיצוב הפנג שוואי תהיה מעט מורכבת יותר ומומלץ להרכיב אותה בכמה רמות. תאורה טבעית מבחוץ להטענת החדר באנרגיות,מנורות קריאה בשני צידי המיטה ליצירת אווירה נעימה ושוויונית ולבסוף תאורת חדרי שינה רגילה אך כזו המורכבת באמצעות דימר המאפשר לעמעם את האור בהתאם למצב הרוח.
הקפדה על כל אלו,תבטיח גם לכם חדרי שינה נעימים ומרגיעים!