כמו בכל נושא עדכני, גם שירותי הנהלת החשבונות מגיעים לאינטרנט ומציגים שלל שירותים לעסקים.
מכיוון שמדובר בתוכנה המנהלת מסד נתונים, האינטרנט יכול באופן תיאורטי ומעשי לספק פיתרון להנהלת חשבונות באמצעות אתר אינטרנט על שרת החברה המפתחת.
אך האם המחירים לשירותי הנהלת החשבונות במודל זה משתלמים?
מסתבר שבמצב הכלכלי היום (שאינו מאיר פנים במיוחד) מוצעים בישראל שירותי הנהלת חשבונות באינרטנט לעסק החל מ 100 ש"ח לחודש, קרי כ 1200 ש"ח לשנה ומכפיל את עצמו עבור חברות. מתוך מודעות לבעייתיות של מודל זה, חברות שונות אף מציעות שירותי הנח"ש יחד עם התוכנה על מנת להפוך את העסקה למשתלמת יותר ובכך מתחרות עם שירותי רואי החשבון המסורתיים ובעצם "כובלות" את הלקוח ביחסי תלות של התוכנה והנהלת החשבונות. כאשר הלקוח רוצה לעבור לרואה חשבון או יועץ אחר מסיבות שונות הוא מגלה שהוא "תקוע" ומשלם על שירותים בהם אינו מעוניין, או נאלץ גם לעבור תוכנת הנהלת חשבונות על כל הכרוך בכך.
חברות אחרות מציעות הנהלת חשבונות "חינם", אך בהמשך מתברר כי מכיוון שתוכנה נמצאת באתר החברה ולא ברשות הלקוח הוא נזקק לרכישת תמיכה ו/או שירותים נוספים בסך מאות שקלים בשנה.
בעיית התמיכה
ככידוע בתחום התוכנה, קיימת עקומת למידה בה המשתמש זקוק לתמיכה והטמעה בחודש הראשון ואחר כך הוא "רץ" בעצמו ללא צורך בעזרה. מציאות זו מייתרת את הצורך ברכישת שירותי תמיכה מתמשכים ועתירי עלות.
לכן בניגוד למצב המתואר לגבי תוכנות באינטרנט, עלותה הבסיסית של תוכנה להנהלת חשבונות וניהול העסק מתחילה בכ 549 ש"ח לכל החיים והיא נמצאת בשליטתו המוחלטת של הלקוח. הלקוח חופשי להשתמש בשירותי ייעוץ וחשבונאות שונים ואינו תלוי באיתנותה של חברת האינטרנט ומצב הרשת. תשלומי התמיכה הם רשות והתיעוד המקיף מאפשר לכל לקוח להחליט האם הוא נזקק לשירותי תמיכה או מטפל בבעיות בעצמו. במקרה הפסימי ביותר בו התוכנה מפסיקה לפעול באפשרותו להתקין את התוכנה מחדש, לשחזר גיבויים... וקדימה לדרך, ללא צורך בתשלומי תמיכה לכשהם.
או במילים אחרות, למה לשלם יותר על מה שאתה שולט בו פחות? ההמלצה היא לקנות תוכנה טובה להנהלת חשבונות ולהיות עצמאי - על כל המשתמע מכך.