מי בינינו לא אוהב קפה? הקפה היום הפך להיות נקודה קבועה בסדר היום של כולנו, היום זה אחד המשקאות הנפוצים ביותר שיש. יותר מהכול קפה הוא משקה חברתי והפך לבילוי של ממש על גבול הטקס. הרי כולנו מבלים בבתי קפה ומדינת ישראל היא אחת מהמדינות המובילות היום בצריכת הקפה העולמית. נכון שקפה הוא משקה מאוד נפוץ, אבל בשביל קפה איכותי באמת התהליך ליצירה שלו הוא מורכב מאוד. דוכן קפה סטנדרטי לא מציע את כל סוגי הקפה שיש היום ואפילו לא קרוב. בדוכן סטנדרטי נמצא היום מכונת אספרסו והמשקאות שיש לתמצית האספרסו להציע. אפילו שתיית אספרסו באה במגוון דרכים לצריכה. הנפוצים ביותר הם כמובן קפה הפוך, מקיאטו, לאטה, ואמריקנו. חשוב לציין שמלבד עניין יצירת התמצית במכונת אספרסו שפועלת בעצם על ידי הפעלת קיטור בלחץ. בעקבות התהליך אנו מקבלים נוזל מתומצת של הפולים הטחונים. כמובן שמאוד חשוב סוג הפולים, מקורם ואופן גידולם.
הדגש החשוב ביותר לשתות לדוגמה קפה הפוך אמיתי ואיכותי תלוי בעצם בטמפרטורה של החלב שנמזג לתמצית האספרסו בזוית של ארבעים וחמש מעלות. לפי השיטה המקובלת היום באירופה אסור למכין הקפה להגיע עם החלב לרתיחה בתהליך חימום החלב והקצפתו. ברגע שהחלב מגיע לנקודת רתיחה הוא מפריש טעם לוואי שפוגם באיכות הקפה ובטעם הכללי של הקפה. כמובן שהחוק הכי חשוב שהלקוח יהיה מרוצה. בארץ מאוד נפוץ שהלקוח מבקש חלב רותח. שלב נוסף בתהליך חימום החלב הוא הקצפתו. ברמן קפה מנוסה מקציף את החלב בצורה סיבובית ויוצר מרקם עדין וסמיך של חלב מוקצף נטול בועיות. שלב נוסף זה הציור שעל הקפה. הנפוץ ביותר הוא התפוח, במידה והקצפנו בצורה הנכונה את החלב ושפכנו אותו בזוית הנכונה התפוח כבר יופיע מעצמו. היום בכל דוכן קפה בתל אביב נוכל למצוא ציורים ועיצובים שונים ומגוונים של ציורים על ההפוך.
משקה נפוץ נוסף הוא הלאטה, ההבדל בינו לבינו ההפוך הוא לא גדול אך קיימים הבדלים מבחינת גודל ונפח הכוס. לאטה אמיתי מוגש בכוס שקופה ומגיע בשכבות. ברמן מיומן יודע להזליף בעדינות בעזרת כפית את התמצית. היום בכל אירוע, חתונה או בר מצווה, נוכל למצוא דוכני מזון המגישים קפה.