זה לא פלא, שבמדינות רבות בעולם, וביניהן גם ישראל, השימוש בגרפולוגיה ככלי אבחוני למעסיקים נחשב לכלי שימושי ויעיל לבחינת התאמת עובדים ומועמדים, ויש מדינות (כמו צרפת, למשל) בהן כמעט כל הגשת קורות חיים מלווה בהגשה של כתב יד לבחינה גרפולוגית.
מדוע יותר ויותר מעסיקים עושים שימוש בגרפולוגיה כדי לאבחן עובדים ומועמדים לעבודה?
אחד מהשימושים הכי נפוצים של הגרפולוגיה ככלי אבחוני הוא ניתוח כתבי יד של עובדים ושל מועמדים לעבודה על-ידי מעסיקים.
ניתוח כתב היד של עובדים ושל מועמדים מאפשר למעסיקים ליצור לעצמם קבוצת עובדים יעילה ופרודוקטיבית, שמסוגלת לבצע ביחד עבודת צוות, לטובת העסק.
במקרה של מועמדים לעבודה, מדובר באבחון שהוא חשוב במיוחד, מכיוון שלמעט המידע הלאקוני שמסופק בקורות החיים, וראיון קצר – המעסיק לא באמת יודע מי האדם העומד מולו. מה מידת האינטליגנציה של המועמד? עד כמה הוא חרוץ? כמה מוטיבציה יש לו? עד כמה הוא דיסקרטי ואמין? את כל זה קשה מאוד לגלות בשיחה קצרה – גם כאשר המראיין הוא מנוסה ומקצועי.
שאלת האמינות של מועמדים לעבודה או לקבלת תפקיד בתוך הארגון היא שאלה קריטית עבור המעסיק – ולא תמיד ניתן לקבל עליה תשובה חד משמעית. רבים מאמינים, שהשימוש בגרפולוגיה יכול להיות חלופה מצוינת לפוליגרף, בו לא ניתן לעשות שימוש בראיונות קבלה לעבודה.
בניגוד למראיין האנושי, הגרפולוגיה לא מבחינה בין בני אדם על סמך גורמים לא מודעים כמו: מגדר, גזע, גיל, מצב כלכלי או משפחתי, צורת לבוש וכד', אלא מאבחנת את הגורמים המהותיים באישיותם של אנשים – גם גורמים שהמועמדים עצמם אינם מודעים להם.
מעסיקים יכולים להשתמש בגרפולוגיה על מנת לגלות דברים מהותיים על העובדים שלהם: רמות אנרגיה, מצב נפשי, דפוסי חשיבה, התכוונות למטרה, מידת סבלנות ועוד... – גורמים שמשפיעים על אופן הפעילות שלהם ברמה היומיומית, ושמעניקים למנהלים ולמעסיקים את הכלים להתמודד עם אתגרים שנוצרים במהלך העבודה.
לכן, זה לא פלא, שבמדינות רבות בעולם, וביניהן גם ישראל, השימוש בגרפולוגיה ככלי אבחוני למעסיקים נחשב לכלי שימושי ויעיל לבחינת התאמת עובדים ומועמדים, ויש מדינות (כמו צרפת, למשל) בהן כמעט כל הגשת קורות חיים מלווה בהגשה של כתב יד לבחינה גרפולוגית.לפרטים נוספים ולהתרשמות, אתם מוזמנים לקבוע פגישת ייעוץ. צרו קשר