עסקים רבים נתקלים בקשיי מימון בשלבים שונים בפעילותם. רבים בעלי העסקים שבוחרים לקחת הלוואות ייעודיות בכדי לקבל מרווח נשימה שיאפשר להם לעבור את התקופה הקשה מתוך הנחה שהעתיד יהיה טוב יותר ויהיה שיפור בפעילות שיאפשר להם להחזיר את ההלוואה ולספוג את עלות המימון הזו
צריך לקחת לתשומת הלב מספר דגשים שמדברים על הלוואות לעסקים
· הלוואות לעסקים נוטלים רק מגופים מורשים על ידי משרד האוצר ולא מגופים פרטיים שאינם מורשים להציע הלוואות מהסוג הזה.
· כאשר נוטלים הלוואות לעסקים יש לבדוק את כל תנאי ההלוואה ואפילו כדאי לבקש מצד שלישי מוסמך שיבדוק את תנאי ההלוואה בכדי לוודא שהתנאים אינם דרקוניים והוגנים כלפי נוטל ההלוואה.
· פעמים רבות כאשר בעל עסק מבקש הלוואה הגוף שעובד מולו מציע לו סכומים שהינם גבוהים יותר ממה שביקש מלכתחילה זאת בכדי לעלות את עלויות מימון ההלוואה לכן יש ללוות בדיוק את הסכום הנדרש ואפילו ניתן לומר שיש ללוות את המינימום הכרחי בכדי לאפשר המשך פעילות שוטפת וסבירה של העסק.
· חשוב להבין שבדומה להלוואות פרטיות הלוואות לעסקים הן מוצא אחרון ועל בעל העסק כמו אדם פרטי לצמצם ככל האפשר את האשראי שהוא לוקח.
· יש לוודא כי הפריסה היא נוחה מספיק מצד אחד בכדי לוודא שבעל העסק יוכל לעמוד בתשלומי ההלוואה ומן הצד השני כדאי לפרוס את ההלוואה לזמן קצר ככל האפשר וזאת מכיוון שקשה יותר לצפות את אפשרות העמידה בתשלומי ההלוואה שאנו מדברים על עתיד רחוק יותר כלומר ישנם יותר גורמים בלתי צפויים שעלולים להשפיע על פעילות העסק ויכולת החזר ההלוואה.
· מומלץ לוודא מול בעלי עסקים אחרים שנטלו הלוואה מאותו הגוף שאכן מדובר בחברה רצינית ולא בחברות מ"השוק האפור" מכיוון שבמידה ולא תהיה אפשרות לעמוד בתנאי ההלוואה נהיה בטוחים שהחברה שנטלו ממנה את ההלוואה תשתמש רק בכלים שמאופשרים על ידי החוק לביצוע גביית ההלוואה.
ישנם עוד המון דגשים בנושא הלוואות לעסקים אך העצה הטובה ביותר שניתן להציע היא זו במידה ובעל עסק מתכנן את התקציב שלו נכון רוב הסיכויים הם שהוא אינו יעמוד בפני מצב שעליו לנטול הלוואה לכן יש לתכנן את התקציב השנתי מראש ולהשאיר בו מרווח בטחון להוצאות בלתי צפויות וכך להמנע מהצורך בהלוואה במהלך השנה.