המסלול הארוך של דוכני הקפה
בוקר, המון אנשים נוהרים לעבודה ושום דבר לא יעצור אותם, מלבד כוס קפה משובח מדוכן קפה שנקלע לדרכם. מגוון סוגי הקפה, נמכר היום בתפריט מגוון ורחב ולא כמו פעם, היום כל אחד שותה את הקפה כמו שהוא אוהב. אחד אוהב אספרסו כפול עם סודה בצד ואחר לאטה גדול עם חלב סויה, אמריקנו, קפוצ'ינו ואין סוף לאפשרויות.
קצת היסטוריה: המילה קפה באה מהמילה "קהוה" שמקורה בשפה הערבית, רבים סבורים שהפירוש למילה הוא יין ובעצם היא נגזרת מהביטוי "קהות אלבן"- יין הפול (פולי קפה). חלק אחר סבור שמקורו של השם הוא בעצם ממלכת קאפה שבאתיופיה, מקורו של צמח הקפה. האגדה מספרת על השייח' התימני אש-שאדילי שבעת ביקורו באתיופיה ראה שהעיזים המסתובבות באזור צמח הקפה הן ערניות ופעילות הרבה יותר ממה שהכיר.
השייח' החליט לטעום מאותו צמח וגילה על עצמו את המעלות שאותו צמח מספק. האתיופים היו נוהגים ללעוס את עלי הצמח כדי להישאר ערניים.
סוחרים תימנים הביאו את הצמח לתימן והחלו לגדל אותו בעצמם. בדרך זו החל הקפה לחלחל למדינות ערב, במקביל המסחר בין צפון אפריקה לוונציה הביא לחדירת הקפה ליבשת אירופה. נקודת המפנה הגדולה ביותר התרחשה ב1787 אשר סגן אלוף צרפתי הבריח פולי קפה לברזיל.
השימוש בעבדים במטעי קפה בברזיל הפך את המשקה למה שהוא היום, ממשקה ששייך לאצולה למשקה עממי. מכונת הקפה הראשונה בעולם הומצאה ב1901 ומכונת הקפה בלחץ(מכונת "אספרסו" שמשתמשת בקיטור בלחץ גבוה) הומצאה ב1938. יצואנית הקפה הגדולה בעולם עד היום היא ברזיל.
המצאת מכונת האספרסו וגידול בצריכת הקפה בעולם, גרמה ובייחוד בשנים האחרונות לגידול משמעותי והיום בכל מקום ניתן למצוא דוכן קפה. היום ניתן למצוא גם באירועים דוכנים המכינים קפה ומשקאות שונים על בסיס קפה, וזה משהו בסיסי וסטנדרטי בכל מקום בעולם. עיצוב דוכן קפה חייב להיעשות בקפידה.
צריך לשים לב לפרטים הקטנים החל משמירה על טריות הפולים באריזות וואקום וחל בניקיון יסודי של המכונה בסוף יום העבודה, על מנת לספק ללקוח את כוס הקפה המשובח ביותר. היום הכנת קפה היא תורה של ממש, החל מטמפרטורת החלב שמעורבב עם הקפה ועד צורת מזיגתו על מנת לספק מנה אסתטית.