תמיד מגיעים לתאריך שמח הזה בחודש שבו אנחנו מקבלים תלוש שכר ויחד איתו את המשכורת המיוחלת שאנחנו מצפים כל כך. איזה ציפייה יש לנו מהיום הזה? מדהים. אך מי אלו האנשים שמטפלים לנו במשכורות. בדרך כלל, בעיקר בארגונים גדולים, אלו חשבי שכר שאמונים על נושא המשכורות.
אך מי אלו האנשים האלו? מי אלו חשבי השכר?
כמובן שתלוש המשכורת שלנו לא נעשה מעצמו, אלא יש מישהו במקום העבודה שלנו שאחראי להכין אותו ולדאוג לכל הבונוסים, הניכויים, והמיסים שצריכים לרדת במסגרת המשכורת החודשים. את כל העבודה הזאת, עושים חשבי שכר. מדובר על אנשים שכבר צברו מומחיות בעולם הפיננסים, וכן עברו קורס על מנת שיוכלו לעסוק בתפקיד זה.
חשבי שכר הם אלו שאחראיים על כל פן הניהול הפיננסי, הסוציאלי וכן המיסים של משכורות העובדים. הם אלו שאחראיים להעביר דיווח על השכר שיש בחברה לרשות המיסים וכן כמובן גם לביטוח לאומי. לרוב מדובר, על משרה שיש לה ביקוש רב, שכן כל עסק בינוני ומעלה (ולפעמים עסקים קטנים) מעסיק חשב שכר במשרה מלאה.
איפה לומדים ומי מכשיר את כל המקצוענים?
ראשית, דרוש רקע בהנהלת חשבונות וכן תעודה של משרד התמ"ת לעיסוק בתחום זה. כך שבפועל, מי שרוצה לעבור קורס חשבי שכר חייב להיות כבר ברמה גבוהה יחסית של ידע פיננסי ובכל וותק מסוים. רק עם תנאים אלו, ניתן יהיה להתקבל לקורס חשבי שכר שהוא בפני עצמו קורס מאתגר.
קורס חשבי שכר הוא קורס שנמשך בין ארבעה לשישה חודשים ברוב מוסדות הלימוד שמעבירים את הקורס. הלימודים מתפרסים על פני כ-120 שעות והם כוללים תחומים רבים של לימודים ובין היתר: מס הכנסה, ביטוח לאומי, דיני עבודה, דיני מיסים ועוד. מדובר על חומר לימוד שמועבר על ידי מרצים בצורה פרונטאלית וכן גם לימודים עיוניים.
אז מה עושים עם התעודה?
לאחר שעוברים את הקורס הארוך יחסית, שבו גם עוברים מבחנים מידי פעם במקום בו עוברים את הקורס, נדרש לעבור מבחן של לשכת רואי החשבון ורק לאחר מכן מקבלים תעודה של חשב שכר מוסמך. כאשר מקבלים את התעודה כבר אפשר להתחיל לעסוק בדיוק במקצוע ולקבל את האחריות הרבה על תלושי המשכורת של עובדים בחברה/עסק.
אין ספק, שלמי שמעוניין במשכורת גבוהה יותר, תנאים טובים יותר וכן גם אחריות גדולה יותר, התפקיד של חשב שכר בהחלט יכול להתאים. לפעמים כדאי לעבור את הקורס באופן עצמאי וכן לפעמים דווקא זה מקום העבודה שמחליט לתגמל את העובד ולהוציא אותו אל הקורס ובכך גם לקדם אותו.