מחקרים ונתונים רבים מראים כי למרות הדרישה ההולכת וגוברת למסעדות טובות, עדיין ניתן לראות כי רבות מהן סוגרות את העסק מוקדם ממה שציפו ולעיתים אפילו לפני שהסתיימה לה שנה. בדיוק מהסיבה הזאת, צריך לדעת לנהל ולהכיר את השוק, מה שיסייע בניהול תקין ויעיל של המסעדה. אם כן, כיצד פועל הייעוץ למסעדות?
כבר בשלבים הראשונים
הייחוד שמאחורי ייעוץ למסעדות, טמון בעובדה שהוא יכול לסייע כבר מההתחלה, כאשר חושבים על הרעיון ולא רק לאחר שהעסק הוקם וצריך להשקיע אנרגיות רבות בכדי להשאיר אותו עומד. בניגוד לעסקים שונים אשר יכולים לפעול מכל מקום ולעיתים אפילו מהבית ולהצליח, הצלחתה של מסעדה טמונה לא רק באופי האוכל, אלא גם השירות, המיקום בו היא נמצאת ומשתנים נוספים.
לכן, כאשר פונים לקבלת ייעוץ למסעדה אותה עומדים לפתוח, מקבלים מעטפת שלמה הכוללת לא רק עזרה בניהול אלא גם בהקמה. המומחים של חברת הייעוץ יסייעו בבדיקה ראשונית של כדאיות כללית, ניהול התקציב הראשוני, בניית קונספט ופיתוח זהות מותאמת אישית לאופי המאכלים במסעדה. לאחר מכן, עוברים לפרטים קטנים וחשובים לא פחות, הקשורים במבנה בו תוקם המסעדה, התאמה עם התפריט ויצירת מותג חדש.
ניהול המסעדה
בנוסף לכל הפרטים הקטנים והגדולים בהם החברה מסייעת לפיתוח במסעדה, ניתן לפנות אליה גם לאחר שהמסעדה הוקמה ורוצים לדעת כיצד לתחזק ולפתח אותה באופן בלתי מתפשר. באמצעות שירותי החברה, ניתן לבצע תכנון מחדש של המטבח להתייעלות, בניית תמחור איכותי ונכון שימשוך לקוחות וישמור על רווחיות למסעדה וכן גם קבלת מגוון כלים פרקטיים לניהול נכון של המסעדה, העובדים והסוגיות השונות שעולות במרוצת הזמן.
כמו כן, נושא נוסף ולא פחות חשוב משאר הפרמטרים הקשורים בניהול המסעדה, קשור בביצוע ביקורת על בטיחות מזון. בדיקת בטיחות המזון מתבצעת באופן שוטף ועל פי קטגוריות שונות הקשורות בסכנות אלרגיות, סכנות ביולוגיות, כימיות ועוד. כל אלו נבדקים באופן פרטני עד לקבלת דוח ומציאת פתרונות לשמירה על בטיחות במזון.
אם כן, הזמנת ייעוץ למסעדה יסייע רבות בהקמתה אך גם במקרים בהם כבר נמצאת מסעדה אחת או אפילו רשת. שירות יעיל ואיכותי של חברה המבצעת ייעוץ שכזה, יוכל להביא לא רק לרווחיות, אלא גם לשמירה על בטיחות המזון, ניהול נכון ותפקוד תקין של העסק כולו.