חפש מאמרים:
שלום אורח
22.12.2024
 
   
מאמרים בקטגוריות של:

   
 

מדוע הוארכה תקופת המלווה לחצי שנה?

מאת: טובה שטייגתאונות דרכים25/04/20131106 צפיות שתף בטוויטר |   שתף בפייסבוק

חוק רישיון הנהיגה המדורג, ייכנס לתוקפו ככל הנראה ביולי 2013. עפ"י חוק זה נהג המקבל רישיון נהיגה וגילו מתחת לגיל 24 מוגדר בחוק "נהג חדש צעיר". הוא מקבל תחילה רישיון נהיגה לחצי שנה, ובמהלך תקופה זו הוא יהיה חייב בתכנית ליווי. במשך שלושת החודשים הראשונים לתקופת הליווי ייאסר על הנהג החדש הצעיר לנהוג בלא ליווי ביום ובלילה. במשך שאר התקופה (3 חודשים נוספים) מותר לו לנהוג ללא מלווה בשעות היום אולם אסור לו לנהוג בלא ליווי בין תשע בערב לשש בבוקר.

בתום תקופת הליווי בת 6 החודשים יהיה על הנהג החדש הצעיר להוכיח כי ביצע את תכנית הליווי (על פי העקרונות שייקבעו על ידי השר בתקנות), ומשעשה זאת יינתן לו רישיון נהיגה שתוקפו עד תום התקופה הבסיסית, הווי אומר: לשנה וחצי נוספות.

יש לציין כי על פי רישיון הנהיגה המדורג, אפשר להתחיל ללמוד נהיגה בגיל 16 שנים ו-9 חודשים, כך שאפשר לסיים את תקופת הליווי בגיל 17 ושלושה חודשים לפחות.

המטרה המרכזית של נהיגה עם מלווה היא הגברת ביטחונו של הנהג החדש והקניית ניסיון וביטחון מהק"מ הראשון. הנהג המלווה (אשר צבר ניסיון בנהיגה במהלך שנותיו כנהג) ינחה את הנהג החדש במהלך הנסיעה, יסייע לו במצבי לחץ ויעזור לו להרגיש בטוח ולנהוג בטוח יותר. המלווה ינחה את הנהג החדש בנהיגה בתנאים קשים (חושך, גשם, ערפל, סופות חול, וכד'), יזהיר אותו מפני סכנות, יפנה את תשומת לבו לבעיות צפויות, ירגיע אותו ויקנה לו הרגלי נהיגה נכונים, כדי שלא יסתכן ולא יסכן אחרים.

ברור כי אסור לאדם הנתון תחת השפעת אלכוהול להיות מלווה של נהג חדש. על המלווה לשבת לצדו של הנהג ועליו להיות ערני ודרוך כנהג לכל דבר.

מומלץ בחום לבלות זמן רב ככל האפשר בנהיגה עם המלווה כדי שהנהג החדש יוכל לצבור כמה שיותר ניסיון וביטחון בנהיגה. כאן המקום לפנות גם אל המלווים ולהצביע על האחריות המוטלת על כתפיהם. מן הראוי שהמלווים ייקחו את תפקידם במלוא הרצינות והאחריות וירבו לנסוע עם הנהג הצעיר גם ביוזמתם ולא רק לפי בקשת הנהג החדש, וזאת כדי לראות כיצד הוא נוהג בשעות שונות ובתנאים שונים: בשעות הבוקר המוקדמות ובשעות הערב המאוחרות, במזג אוויר גשום, בהשתלבות בכביש סואן, בזמן עקיפה, בנהיגה בכבישים מהירים ובכבישים עירוניים וכד'.

לפיכך, מכל הנאמר לעיל המסקנה היא אחת: הארכת תכנית הליווי היא צעד חיובי להפחתת תאונות הדרכים, כל עוד הנהגים הצעירים ישכילו להשתמש בה בתבונה ואכן יישמו את מה שלמדו בתאוריה ויבלו זמן רב עם המלווה בנסיעה בשעות היום ובשעות הערב והלילה.

נסיעה נעימה!!!

 





 
     
     
     
   
 
אודות כותב המאמר:

טובה שטייג - מנהלת אתר ללימוד תיאוריה - "לילך תיאוריה" ומנכ"לית לילך הוצאה לאור המוציאה ערכה ללימוד תיאוריה - הערכה הטובה ביותר הנמכרת בחנויות וברשתות הספרים

 
     
   
 

מאמרים נוספים מאת טובה שטייג

מאת: טובה שטייגתחבורה ורכב - כללי05/01/141284 צפיות
רשות הרישוי היא גוף ממשלתי מטעם משרד התחבורה האחראי על מתן רישיונות רכב ורישיונות נהיגה. תפקידה חשוב ביותר, מכיוון שללא רישיון נהיגה ורישיון רכב אסור לנהוג. הרשות נוהגת להזמין את בעל רישיון נהיגה להשתלמות בתקופה של חמש שנים מיום שקיבל לראשונה את רישיון הנהיגה. היא רשאית לעכב או לבטל את רשיון הנהיגה של אדם מטעמי כושר נהיגה או כושר רפואי. לא ניתן לשנות פרט ברישיונות שהנפיקה, אלא באישורה בלבד. כל הכנסת שינויים במבנה הרכב או בסוגו מותרת רק באישור מוקדם ובכתב מרשות הרישוי.

מאת: טובה שטייגהפרעות קשב וריכוז17/12/134876 צפיות
לימוד למבחן תיאוריה כרוך בלימוד פרטים רבים - כללים, חוקים, תמרורים וסמלים. חומר הלימוד רב ודורש ריכוז והבנה. התמרורים דורשים זיכרון - מה משמעות התמרור ואיך נוהגים כשתמרור מסוים מופיע. כל זאת אנו פשוט, במיוחד לאלו מבינינו הסובלים מקשיי קשב וריכוז. אז איך בכל זאת עושים את זה? איך לומדים ומצליחים בתיאוריה?

מאת: טובה שטייגתחבורה ורכב - כללי27/11/13916 צפיות
ללמוד למבחן תיאוריה יכול להיות מתיש ומבלבל. כל כל הרבה חומר לימוד - כל כך הרבה נושאים ופרטים שצריך לזכור - איך עושים את זה??? בשביל זה אנחנו פה - כתבנו לכם טיפים שיעזרו לכם להתכונן למבחן התיאוריה. עקבו אחר הטיפים ותראו שללמוד אפשר גם בכיף!

מאת: טובה שטייגתחבורה ורכב - כללי19/11/131235 צפיות
כל מה שרציתם לדעת על תיאוריה - איפה נבחנים, כמה זה עולה, מה לומדים וכמה מותר לטעות... אספנו בשבילכם את התשובות לכל השאלות.

מאת: טובה שטייגתחבורה ורכב - כללי15/10/131040 צפיות
הפעם, ריכזנו בשבילכם כמה מיתוסים לגבי בחינת התיאוריה. נאשר חלק מהם וחלק מהם ננפץ. לכם נשאר רק להתעדכן!

מאת: טובה שטייגתחבורה ורכב - כללי13/06/131340 צפיות
החל מ-1 ביולי 2013 ייכנס לתוקפו חוק הרישיון המדורג. מה זה אומר לגביכם הלומדים לקראת רישיון נהיגה?

מאת: טובה שטייגתחבורה ורכב - כללי05/05/131190 צפיות
כאשר אנו נעים בכבישים אין באפשרותנו לתקשר באמצעות שפת הדיבור, תנאי הדרך פשוט אינם מאפשרים זאת. כדי לתקשר זה עם זה במהלך הנסיעה עלינו להשתמש במערכת מוסדרת ומוסכמת של כללי התנהגות ברורים של מה מותר ומה אסור, מתי וכיצד. לדוגמה: כדי להודיע לשכניי על הכביש כי ברצוני לעבור לנתיב השמאלי - אפעיל את מחוון הכיוון השמאלי לפני הסטייה, ושותפיי לנסיעה בכביש יבינו מה בכוונתי לעשות.

מאמרים נוספים בנושא תאונות דרכים

מאת: אור ורדיתאונות דרכים14/07/152459 צפיות
אני לא פיזיקאי, אבל אני כן יודע שלכל חפץ יש מרכז כובד וככל שמרכז הכובד קרוב יותר לקרקע – אותו גוף יהיה יותר יציב. ובשביל לפשט את העניינים – נמיר את המונח "מרכז כובד" ל"משקל".

מאת: אור ורדיתאונות דרכים07/07/151742 צפיות
אני מתעורר בבוקר, מתלבש, שותה כוס קפה, לוקח את חוליו (הכלב) לטיול. חוזר זריז לסגור דברים אחרונים ואז... עולה על אפוד, חובש את הקסדה, סכין בין השיניים ולוקח את המפתחות של הטויוטה.

מאת: אור ורדיתאונות דרכים30/06/151705 צפיות
מה קורה לנו כאשר אנחנו מוסחים תוך כדי נהיגה? ומה הם הפתרונות?

מאת: אור ורדיתאונות דרכים16/06/151648 צפיות
זה היה כשהייתי במשרד, בערך בשעות הצהרים – ממש אחרי שחזרתי מהרצאה שהעברתי לעמותת "אור ירוק".

מאת: נינה כהןתאונות דרכים05/11/142844 צפיות
ברגע שצריך לחקור תאונת דרכים יש לבצע מספר רב של פעולות שרק איש מקצוע מהתחום יכול לבצע אותן

מאת: נינה כהןתאונות דרכים05/11/142803 צפיות
מומחיות היא דבר חשוב שיש לו ערך רב בין אם עוסקים בתחום מוכר מאוד ובין אם מדובר בתחום ממוקד כלשהו.

מאת: נינה כהןתאונות דרכים05/11/142668 צפיות
לא קשה להבחין בקיומו של בוחן תנועה במשפטי תעבורה רבים בישראל. למרבה הצער לא מעט תאונות קורות ברחבי ישראל מדי שנה,

 
 
 

כל הזכויות שמורות © 2008 ACADEMICS
השימוש באתר בכפוף ל תנאי השימוש  ומדיניות הפרטיות. התכנים באתר מופצים תחת רשיון קראייטיב קומונס - ייחוס-איסור יצירות נגזרות 3.0 Unported

christian louboutin replica