פרקטים מהווים את סוג הריצוף הפופולארי ביותר בישראל בכמה השנים האחרונות ואנשים רבים משדרגים את מרצפות הבית ברצפות פרקט נעימות ומזמינות. ישנם כמה וכמה סוגי פרקט שונים, שבחלוקה גסה ניתן לסווג אותם לשלושה זנים עיקריים. בהמשך הכתבה, נפרט אודות הסוגים השונים של פרטים וניתן מידע יעיל ומועיל על כל סוג.
אז מה הם הסוגים השונים של פרקט ובמה נבדלים זה מחברו? על כך, במאמר שלפניכם.
1. פרקטי למינציה- או בשמם השני- פרקטים סינתטיים עשויים מחומר מלאכותי דמוי עץ הנקרא קרטון דחוס. על הקרטון מודבקת שכבת נייר עם איור של עץ טבעי וכך מתקבלת שכבה של פרקט לכל דבר ועניין. אז מה היתרונות של פרט למינציה בהשוואה לפרקט טבעי? למעשה, יש כמה וכמה יתרונות בולטים לסוג הזה של פרקטים כשהמרכזיים בהם:
א. ניתן להעביר את הפרקט הזה ממום למום ולהתקינו מחדש, בניגוד לפרקטים טבעיים שברגע שהתקנתם אותם על השטח המיועד- אין דרך חזרה.
ב. פרקטים סינתטיים מגיעים באינסוף דוגמאות, גוונים וסגנונות עיצוב ולא מוגבלים בחזותם החיצונית לצורה הטבעית של העץ.
ג. הם זולים משמעותית מפרקטים טבעיים בדרך כלל וערכם בשוק שווה לכל כיס.
2. פרקטים טבעיים שכבתיים- הפרקטים הללו עשויים משלוש או משתי שכבות שונות. השכבות התחתונות יותר עשויות מעץ טבעי רגיל והשכבה העליונה וזו הנראית לעין עשויה מעץ אציל ויוקרתי ומעניה לפרקט כולו חזות חיצונית משגעת...הפרקטים הללו חזקים מכיוון שהם עשויים מכמה שכבות אשר מעניקות יציבות רבה לפלטה כולה. חשוב לציין בהקשר הזה כי פרקטים תלת שכבתיים יציבים וחזקים יותר מפרקטים דו שכבתיים בשל עוביים.
3. פרקטים גושניים- פרקטים אילו עשויים מעץ גושני, כלומר מגוש אחד ויחיד, מאסיבי ועבה, של עץ אציל. פרקטים מעץ גושני נחשבים ליקרים ולאיכותיים ביותר בקבוצת הפרקטים והם כמעט סמל סטאטוס למעמד וטוב טעם.
אז מה הפרקטים שלכם?