כל כך הרבה כתרים נקשרו לו, ליין, במהלך ההיסטוריה, שאי אפשר למנות את כולם. יין נחשב למשקה מלכים, למשמח לב, למשחרר עכבות. באמצעות יין נהוג לחגוג אירועים חגיגיים, שמחות אישיות, שמחות לאומיות, חגים וחגיגות.
משתבח עם השנים
כאשר שומרים כהלכה על בקבוק יין, מאחסנים אותו בטמפרטורה המתאימה, חתום בפקק, יכול יין להאריך ימים רבים. בין סוגי היינות הנפוצים, ניתן למצוא יינות שתהליך יישונם בחביות עץ מיוחדות, היה ארוך מאוד, ואילו יינות אחרים יכולים להיות יינות צעירים ורעננים יותר, שעברו יישון קצר מועד. השפעת משך היישון על טעמו של היין ועל ספיגת טעמים והשגת ארומה מיוחדת, משפיעים על איכות היין ועל מחירו לצרכן. יש אנשים שנוהגים להביא עימם בקבוקים של יין יקר כמתנות יוקרתיות, לאירועים מיוחדים.
להרים כוסית של יין
לא לחינם נוהגים לשתות לחיים באירועים משמחים ובחגים. שתיית יין מעודדת שימחה, ומאפשר גם לאנשים עצורים ומופנמים ולכאלה שסובלים ממצב רוח רע, להיכנס לאווירה טובה ושמחה. השקת כוסיות של יין אלו באלו, שהפכה ברבות השנים לברכת ה"לחיים!" המסורתית מקובלת בקרב צעירים ומבוגרים כאחד. לגבי השאלה מהו מקורו של המנהג הזה, הדעות חלוקות. יש שטוענים שבעת העתיקה נהגו אנשים ששתו בצוותא למהול את היינות שלהם זה בזה כדי למנוע מזימות של הרעלה. כמה טוב שמנהג זה נעשה לטקס שונה כל כך, של שמחה, רעות ובשורות טובות!
סוגים שונים של יין
פעם ניתן היה למצוא על שולחנו של הישראלי המצוי יינות מסוגים מצומצמים מאוד. עם השנים הלך והתפתח שוק היין בישראל ועבר מהפיכה של ממש. מי שמחפש לעצמו יין טוב, ללוות ארוחה של חג, סעודת יום טוב, או קידוש כדת וכדין, יוכל למצוא יינות בוטיק מובחרים שתופסים מקום של כבוד לצד יינות רגילים. יין שהוא שילוב של שיראז וקברנה סוביניון, יינות ארומטים בניחוח דובדבנים ופירות יער, יינות פירותיים צעירים, יינות קברנה מיושנים ומשובחים, הם דוגמאות ליינות מוצלחים הטובים ללב ולחיך. יקבים פרטיים רבים זוכים להצלחה בתחרויות עולמיות ומביאים לישראל כבוד ששווה לחתום אותו עם כוסית לחיים!