מי שמעוניין לעסוק בתחומי ראיית החשבון נדרש לסיים לימודי תואר ראשון בחשבונאות באחד ממוסדות הלימוד המוכרים והמוסמכים. חשוב לציין כי לימודי החשבונאות מעניקים תואר בוגר בראיית חשבון, ושעל מנת לזכות ברישיון עבודה כרואה חשבון יש צורך גם להיות בני עשרים ושלוש ומעלה, לעבור תקופת התמחות בת שנתיים, ולעמוד בבחינות חיצוניות של מועצת רואי החשבון בישראל.
תכני לימודי חשבונאות
לימודי חשבונאות, המכונים גם ראיית חשבון או לימודי כלכלה במגמת חשבונאות, נוגעים במגוון גדול של נושאים. על תחומי הלימוד המרכזיים נמנים התנהלות ארגונית, כלכלה, סטטיסטיקה, מתמטיקה, יסודות החשבונאות, מדעי ההתנהגות, חשבונאות פיננסית, מיסוי תאגידים ודיני ניירות ערך. כמו כן נלמדים לימודי שיווק, יחסי עבודה, חקר ביצועים, שימושי מחשב, מימון, חשבונאות ניהולית, משפט מסחרי, מנהל עסקים והנהלת חשבונות.
תעסוקה לבוגרי לימודי חשבונאות
בוגרי לימודי חשבונאות לתואר ראשון אשר עמדו בכול תנאי הסף של מועצת רואי החשבון בישראל, יוכלו להשתלב במגוון גדול של מקומות תעסוקה בתפקידי מפתח. אפשרויות התעסוקה השונות כוללות בין היתר ייעוץ השקעות, ייעוץ מס, ייעוץ כלכלי, מבקרים וחשבים. מקצועות אלו מאפשרים לבעליהם לעבוד כעצמאיים או כשכירים במגזר הפרטי, העסקי והציבורי, כגון בבנקים, חברות ביטוח, משרדי רואי חשבון, משרדי עורכי דין, משרדי ממשלה, שוק ההון, חברות השקעות, חברות היי טק ומפעלים.
מבחני הסמכה לראיית חשבון
כאמור, מבחני ההסמכה החיצוניים של מועצת רואי החשבון בישראל הינם תנאי חובה לקבלת תעודת רואה חשבון. חשוב לדעת כי מבחנים אלו המתקיימים פעמים בשנה הינם קשים, ושרק אחוז קטן יחסית מבוגרי התואר הראשון מצליח לעבור אותם. יחד עם זאת, מרבית מוסדות הלימוד האקדמיים מספקים לתלמידיהם את כול הידע הנחוץ על מנת לעבור את המבחנים בהצלחה, כולל תרגול מאסיבי לאורך שנת הלימודים האחרונה של בחינות קודמות של מועצת רואי החשבון.