פרקטים עשו את דרכם בשנים האחרונות מריצוף עיצובי לעשירים בלבד לסגנון מרכזי בעיצוב שהפך לנחלת הכלל. אחד הגורמים המהותיים לשינוי שחל במעמד הפרקטים,הוא המחיר. מחירם של פרקטים איננו גבוה כמו שניתן היה להסיק אלא ניתן להתאימו כיום כמעט לכל כיס באמצעות בחירה נכונה של פרקטים בצורה שתתאים בדיוק לצרכים שלנו. מחירם של פרקטים ייקבע על פי מספר גורמים שונים,ועליכם מוטלת המשימה לבחור פרקטים שיתאימו לתקציב שלכם אך גם לטעם האישי שלכם.
ובכן,כשניגשים לבחור פרקטים לבית,חשוב לבחון מספר גורמים. למשל,חומר הגלם ממנו עשוי הפרקט הוא אחד הדברים שמשפיעים במיוחד על מחיר פרקטים. פרקטים מעץ אמיתי לצורך העניין,יעלו משמעותית יותר. מאשר פרקטים העשויים למינציה. בעוד פרקטים מלמינציה הם פרקטים סינתטיים ולא טבעיים,פרקטים העשויים עץ טבעי נחשבים למוצר איכותי שניחנים במראה טבעי ופראי שמספרים שאין שני לו. כמובן שגם בחירת פרקטים מעץ טבעי מגיעה עם חסרונות,(כמו גם בחירת פרקטים העשויים למינציה) אך על חומר גלם טבעי שמעניק תחושה של עץ אמיתי בבית לא ניתן להתעלות ומכאן מחירם הגבוה יחסית של פרקטים מעץ טבעי לעומת פרקטים סינתטיים שעברו תהליך של למינציה.
כמו כן,מעבר לחומרי הגלם,ישנם מרכיבים נוספים בקביעת מחיר הפרקט. גם פרקטים,כמו כל מוצר אחר מתחלקים בין היתר על פי מותגים. בדיוק כמו מותגי ביגוד ומותגי הנעלה,גם מותגי פרקטים מתחרים ביניהם על היוקרה ועל הדומיננטיות בתחום. כך למשל,פרקטים גרמניים וגם פרקטים בלגיים יהיו "נחשבים" יותר ויקרים יותר בהתאם,לעומת פרקטים מסין שנחשבים לזולים יותר.
עוד דבר שמשפיע על תמחור פרקטים הוא רמת העובי שלהם. בפרקטי למינציה ניתן לבחור רמת עובי רצויה כאשר ככל שהפרקט יותר עבה כך הוא גם יותר עמיד. אך כפי שודאי תיארתם לעצמכם,על איכות משלמים יותר,וככל שהפרקט יהיה יותר עבה כך הוא גם יעלה יותר.
לסיכום,מחירם של פרקטים נקבע על פי אלמנטים שונים ומגוונים. נסו לעשות את הבחירה הנכונה תוך מתן שימת לב למחיר מצד אחד ומאידך גיסא גם לאיכות הפרקט ולטעמכם האישי. בהצלחה!