מעט מאוד חדרים עברו שינוי בהיסטוריה כמו הסלון. מה שפעם היה מרכז הבית, מקום המפגש של הגברים במשפחה, המקום בו נערכו מפגשי משפחה, עבר עם הזמן שינוי כאשר לתוכו נכנסו אלמנטים קלילים ובידוריים יותר, עד שהגענו לימינו, בו הסלון הוא חדר חשוב אך עוד חדר בבית.
מעצבי פנים רבים טוענים שהסלון הוא הפנים של הבית, יש בכך משהו ולכן לא פלא שמרבית הזמן והמאמץ העיצובי הולכים אל הסלון. עיצוב פנים סלון נחשב לתחום בפני עצמו, מעטים החדרים בבית שזכו לגישה כזו בעיצוב, אפשר לומר שגם המטבח הוא כזה , אך צריך לזכור ששם מדובר על אבזור רב שדורש תכנון ועיצוב מוקדם.
עיצוב פנים סלון מתחלק לכמה פרמטרים. הראשון הוא חלוקת השטח. בסלון קלאסי נכנסים ספות, שידה, שולחן, ומכאן היד חופשית כמו שאומרים, אפשר להכניס שטיח, עציצים, פסלים ,דברים שלוקחים מקום. בבתים בהם יש מזגן רצפה, אנחנו צריכים לפנות גם לו מקום.
הפרמטר השני הוא עיצוב הסלון על פי צבעים. לא מדובר רק על צבעי הקיר אלא גם על צבעים של החפצים והאביזרים הנלווים להם. למשל, שידה, צבע הספות, צבע השולחן ואפילו צבעי התמונות. תאמינו או לא, יש מעצבי פנים ומעצבי הום סטיילינג שמתעסקים גם בזה.
הפרמטר השלישי, הוא התפקיד של הסלון. יש סלונים בהם נמצא את האביזרים שציינו וכמובן טלוויזיה מתוך הנחה שהסלון מהווה את מקום המפגש המשפחתי. ישנם בתים בהם נמצא גם פינת אוכל, כחלק מהשינוי שעבר החדר עם השנים והפיכתו למקום המרכזי בבית. בלא מעט בתים היום כבר יש הבנה שאין צורך בטלוויזיה בסלון, כי רוב יושבי הבתים מתכנסים בחדרם עם טלוויזיה משלהם. בבתים אחרים יכניסו גם שולחן מחשב מתוך הבנה שאם ירצו לראות את הילדים, כדי שהמחשב יהיה בסלון.
חשוב להבהיר, עיצוב פנים סלון שונה מעיצוב מטבח או עיצוב חדרי אמבטיה, בגלל שהוא קל יותר לשינוי. זה היתרון שלו. להבדיל מחדרים אחרים אותם נשנה פעם בכמה שנים, כאשר מדובר על סלון אפשר לבצע שינוי לעיתים תכופות יותר, וזה ההיתרון הגדול של התחום.