כשהיינו צעירים, בני 15-16, נהגנו לעבוד בחופשות בגינון, זה נראה לנו עבודה פשוטה וקלה, גוזמים ענפים, מקצרים עשבים קצת חם , אבל בגדול זו עבודה טובה למי שאוהב לעבוד בשטח. כשגדלנו הבנו שגינון זו עבודה לאנשים רציניים, שמוכנים להשקיע קצת יותר מחודש חודשיים בתחום. אז התחלנו להעסיק גננים.
לא צריך להיות בעל גינה פרטית בשביל להעסיק גנן ותתפלאו אפילו לא חייבים להיות עם גינה בכלל כדי להעסיק גננים. גננים אחראים על תחומים שונים, הן בגינות פרטיות והן בגינות משותפות, מיטד נגלה שעבודתו של גנן מתחילה משלב אפס אך לא פעם הוא נכנס גם בשלבים מתקדמים יותר לעבודה.
השלב הראשוני בו גננים עובדים הוא הקמת גינות מאפס , זה יכול להתבצע בשלב של בניית המבנה או בשלב מאוחר יותר. בשלב זה אנחנו נשב עם הגנן, ונסביר לו מה בדיוק אנחנו מחפשים, כמה אנחנו רוצים ויכולים להשקיע בזה ותוך כמה זמן נרצה שהגינה שלנו תהיה מסודרת ומאורגנת. את כל הזה הגנן יבצע תוך התייחסות לשטח שעומד לפניו, מזג האוויר במקום, כמות המים שנרצה להשתמש בהם, מצב הצל במקום ועוד. נתונים אלו עוזרים לגננים בשלב של תכנון וכן בשלב של עיצוב גינות באופן אפקטיבי ומרשים.
בשלב הבא הגנן יתחיל לרכוש את המוצרים שהוא צריך כדי להוציא את התכנון לפועל, הכוונה לזרעים, אבנים, צמחים וכדומה. בשלב זה גם נבנה מערכת השקייה מתאימה בהתאם לגודל הגינה ולסוג הצמחייה שנגדל בה. עדיף שהגנן יבצע את הרכישה בהתאם לתקציב שנקבע מראש, מאחר והוא מכיר את המקומות בהם ניתן לרכוש אותם , כמו כן הוא ידע את הכמויות הנדרשות ואת תו האיכות הנדרש.
תכנון גינות בצורה נכונה , מביא לכך שבעתיד קל מאוד לעצב את הגינה באופן שאנחנו מעוניינים. העיצוב יתבצע לא רק על פי העין אלא פי הצרכים שלנו בעיקר, למשל אם מדובר בעיצוב גינות נוי או עיצוב גינות למשחקים וכדומה. לגנן יהיה חלק משמעותי גם בשלבים שאחרי ההקמה והעיצוב, כלומר בתחזוקת הגינה. אנחנו כמובן נוכל לעשות זאת בעצמנו אבל בל נשכח, עברנו את הגיל והיום זה זמן למקצועיים.