בכדי לעשות סדר בבורסה, ולא להציף אותה באלפי סוחרים, שהם לא תמיד מיומנים בתחום, בבורסה יכולים לסחור רק ברוקרים מוסמכים, כלומר, חברות בע"מ אשר מורשות מטעם הרשות לניירות ערך לסחור בבורסה, ועובדיהן. בארץ, הברוקרים הם הבנקים, בתי ההשקעות, חברות הביטוח ומספר חברות פרטיות. כל מי שרוצה לסחור בבורסה צריך, לפתוח חשבון מסחר באחת מאותן חברות, וכמובן, לשלם לאותו ברוקר עמלות עבור הפעולות שהוא מבצע למענו ועבורו.
פתיחת חשבון מסחר אצל ברוקרים
מי שרוצה לסחור באופן עצמאי, או בעזרתו ובתמיכתו של ברוקר מקצועי חייב לפתוח חשבון מסחר אצל אחת מאותן חברות ברוקרים בארץ (או בעולם). פתיחת חשבון מסוג זה כוללת גם הורדה למחשב של תוכנת מסחר, איתה אפשר לבצע את כל הפעולות הקשורות בקנייה ומכירה של ניירות ערך. אפשר כמובן לפתוח חשבון, ולתת לאנשי החברה, לאותו ברוקר מקצועי לנהל עבורכם את תיק ההשקעות. בכל מקרה כל חברות הברוקרים מנהלות תיקי לקוחות של מוסדות גדולים: קרנות השתלמות, קרנות פנסיה, קרנות נאמנות ועוד.
הבנקים כברוקרים
אנשים רבים, במיוחד המבוגרים יותר, בוחרים לסחור דרך הבנקים המסחריים בהם מנוהל חשבון העובר ושב שלהם. אנשים אלה רגילים לעבוד עם הבנקים, ומתקשים לתת אמון בחברות מסחריות אחרות. החיסרון הגדול של מסחר בבנקים הוא העמלות הגבוהות באופן יחסי אותן משלמים לברוקרים אלה, וכן דמי ניהול, דמי שמירת ניירות ערך ועוד.
לבחור חברת ברוקרים
מי שרוצה לחפש חברת ברוקרים אחרת, חייב לקחת בחשבון מספר קריטריונים, בעזרתם הוא יוכל לעשות בחירה מושכלת לשם התקשרות עם חברה למסחר עצמאי בבורסה, או לניהול תיק השקעות.
× חשוב שמאחוריו של ברוקר תעמוד מערכת מקצועית של כלכלנים ואנליסטים אשר מנתחים את השוק, ויכולים לספק תובנות משמעותיות שיעזרו בקבלת החלטות לגבי השקעות בשוק.
× חשוב שחברת הברוקרים תוכל לתת שירות תמיכה טלפוני בשעות בהן הבורסה פועלת, בורסת ישראל או ארצות הברית, וכן שירות תמיכה של 24 שעות ביממה לסוחרי במט"ח.
× על החברה לספק למשקיע תוכנת מסחר ידידותית וקלה להפעלה עם מהירות תגובה גדולה ומיידית.