רבים מהמשקיעים הפרטיים-חדשים ואף העסקיים-וותיקים, מכירים את אפשרות הרכישה של קרקע חקלאית וההנאה מרווח משמעותי בעת ההפקעה והמכירה מחדש. עם זאת, לא כדאי לרכוש כל קרקע חקלאית שמוצעת לכם ולא כל מחיר. ישנן כמה סוגיות שכדאי לבדוק ולוודא לפני שמבצעים את הרכישה.
איכות הקרקע
בתחילה, כאשר מוצאים קרקע חקלאית, כדאי לבדוק את איכותה והפוטנציאל שלה לרווח. בכדי להחליט עד כמה היא משתלמת עבור המשקיע, יש לפנות למיקום - במקרים רבים, ככל שהקרקע קרובה יותר לעיר או לאזור של ישובים מתפתחים, כך הסיכוי שגם הקרקע הזו תופקע ותהיה יקרה יותר במהלך השנים. כמו כן, קרקעות במרכז הארץ יכולות להיות בעלות פוטנציאל גבוה יותר לתשואה מספקת.
עם זאת, מצד שני, חשוב לשים לב לעוד נתון משמעותי במיוחד - ההפקעה. השטח החקלאי המוצע יכול להיות אטרקטיבי במיוחד, בזכות קרבתו למרכז, לים או אפילו בזכות היותו גדול במיוחד, אך לעיתים ישנן סוגיות מסתתרות שכדאי לחשוף בטרם הרכישה. לעיתים, האדמה אינה מיועדת להפקעה וייתכן שאף לא תופקע לעולם, בשל תכנון בניין עיר בסיסי, הגדרה כשמורת טבע ועוד. לכן, בטרם הרכישה כדאי לבחון ברשויות את המידע על הקרקע ורק לאחר מכן להמשיך לשלבי ההחלטה הסופיים.
רווח
בסופו של דבר, רוב ההשקעות באדמות חקלאיות נובעות מהרצון למכור אותן ועל כן כדאי לבחון את יום המכירה עוד לפני שרוכשים את הקרקע עצמה. חשוב לזכור, שלא רק התשואה המוערכת נכללת בחישוב, אלא גם המיסים השונים אותם צריך לשלם בעת רכישה ומכירה של אדמות. לכן, כדאי להוסיף גם אותם לשיקול ולהפחית אותם מהרווח הסופי העתידי. בנוסף לכל זה, חשוב לזכור את זמן ההמתנה - תהליך ההפקעה עלול לקחת כמה שנים טובות ועל כן כדאי לדעת שכניסה להשקעה שכזו מצריכה סבלנות.
בכדי להקל משמעותית על כל התהליך, ניתן לפנות אל גורם מקצועי על ידי בחירת חברת נדלן המתמחה בהשקעות מסוג זה. בכדי להביא לתוצאות הטובות ביותר ובכדי לעבוד עם חברה שתספק באופן מושלם את כל הצרכים בתהליך, כדאי לקרוא ביקורות על חברות נדלן ולבחור את המהימנה ובעלת הניסיון המרשים ביותר, שיבטיח סיכויי עסקה משתלמים במיוחד.