שיטת התאגדות רוכשים פרטיים לקבוצת רכישה אחת, הגיחה לישראל לפני כמה שנים טובות וחוותה שגשוג משמעותי עד ממש היום. כיום, ניתן למצוא קבוצות רכישה רבות המחפשות להוסיף אליהן כמה שיותר משקיעים שיוזילו משמעותית את העלות הכוללת בנכס. השאלה היא, עד כמה זה בטוח והאם זה עדיין כדאי?
היתרונות
השימוש בשיטת קבוצת הרכישה יכול להיות מעולה מכמה בחינות עיקריות. קבוצת הרכישה מוזילה את עלות הקרקע עבור כל רוכש ובנוסף גם את עלות הבנייה מול הקבלנים, בשל חלוקה שווה ונוחה יותר בין כולם. כמו כן, יותר קל לרכוש נכסים ביחד עם עוד אנשים, ובמיוחד אם עושים זאת פעם ראשונה. באופן הזה, קבוצת הרכישה מהווה רשת ביטחון נוחה למשקיעים.
חסרונות
ביחד עם היתרונות הרלוונטיים ביותר עבור המשקיעים, ישנם גם חסרונות וסיכונים שכדאי לקחת בחשבון לפני שנכנסים לאחת מקבוצות הרכישה. ראשית, חשוב לציין שהמחיר והנראות הסופית אינה ידועה מראש והיא עלולה להשתנות מכמה גורמים שונים, בין אם בשל תכנון משתנה או גורמים לא צפויים אחרים.
כמו כן, העמידה בפרויקט שכזה ביחד עם אנשים נוספים יכולה להקל משמעותית, אך גם לגרוע מנוחות בניהול כל התהליך. ככל שישנן יותר דעות ויותר אנשים, כך גם יגברו הסיכויים לחילוקי דעות ואף יציאתו של אדם מן ההתחייבות. במקרים שכאלו, ייתכן והקבוצה עצמה תצטרך לספוג את הטעויות ואי עמידתו של אדם בתנאי החוזה.
החלטה נבונה
אם כן, השקעה באמצעות קבוצת רכישה יכולה להוות רשת ביטחון משמעותית ואף מוזילה בעלויות, על ידי עבודה עם אנשים רבים ולא בצוות מצומצם, אך לפני שנכנסים לאחת כזו, כדאי להציב את כל השיקולים על השולחן ולהחליט באופן אובייקטיבי וקר.
בכדי להפוך את הרכישה באמצעות קבוצת רכישה לאפשרות הטובה והנוחה ביותר, עדיף להתייעץ עם חברת נדלן בישראל, לשמוע את התנאים לרכישות שונות ברחבי הארץ או האזור בו אתם מתעניינים ואף להתאים תוכנית באמצעות היועצים של החברה. כמו כן, כדאי לגשת ולהתעניין בסיפורים, חדשות וסיקורים מעולם הנדלן, כך שתכירו תהליכים אחרים וטעויות של קבוצות רכישה אחרות באופן שיאפשר לכם לטפל בבעיות מבעוד מועד.