בניה ירוקה היא סיסמא פופולארית מאוד בעת האחרונה, וישנן לא מעט חברות בניה הטוענות כי הן בונות בשיטה הירוקה, אולם בחינה מעמיקה של האופן בו הן פועלות מגלה כי אצלן- בניה ירוקה ססה רק צמד מילים אופנתי שאין בו ממש.
בניה ירוקה אינה רק סיסמא, אך על מנת להזמין חברה שתבצע אותה בפועל, חשוב להכיר מקרוב את התהליך שיש לבצע, על שלביו השונים, על מנת לבנות "ירוק". במאמר הבא נפרט אודות השלבים הללו שיש לעשותם בתהליך בניה ירוקה באשר הוא, על מנת לאפשר לכם לבחור בחוכמה ובאופן מושכל ומקצועי, חברה שתבנה בשיטה של בניה ירוקה על אמת.
1. תכנון השלד- תכנון השלד של המבנה חייב להתייחס לבידוד תרמי ביסודות ובחומרי הגלם המשמשים לציפוי הקירות והתקרה. אחד היתרונות הבולטים של מבנים הנבנים בשיטה של בניה ירוקה טמון בעובדה שמבנים אילו מעניקים שכבת בידוד תרמית ובכך- חוסכים לעולם בבזבוז אנרגיה חשמלית וחוסכים לנו בכסף. על מנת להשיג תוצאה אפקטיבית במיוחד ישנו צורך לדאוג לבידוד תרמי ביסודות, במרתפים, בקירות ולבידוד איכותי גם בגג המבנה.
2. תכנון אקלימי- חשוב גם לתכנן בצורה חכמה את החלונות ופתחי האוורור האחרים, את גובה התקרה ואת מיקום החללים בחלל עצמו. זה חשוב גם לבידוד התרמי והאקוסטי וגם לחיסכון במבנה עצמו (חלוקת החלל באופן הנכון והאפקטיבי ביותר).
3. מיקום המבנה- כשבוחרים כיצד למקם את המבנה, יש צורך לקחת בחשבון את כיווני האוויר ואת כיוון האור. זאת, על מנת שהמבנה יקבל אור שמש טבעי. שוב, במשך הזמן יתקבל כאן חיסכון עצום בחשמל המתקבל כתוצאה מחדירת שמש לבית.
4. חומרי גלם איכותיים- יש להשתמש לכל אורך הדרך בחומרי גלם איכותיים ורלוונטיים ולהימנע ככל האפשר משימוש בחומרים מסרטנים, מעודדי אלרגיות, עובש ועוד. עדיף גם לצבוע את הקירות והתקרה בצבעים נוחים וידידותיים ולא בצבעים המעודדים בעיות ופגמים בטווח הארוך.
5. גם כשבונים את החלונות ואת המעטפת של המבנה, יש להשתמש בחומרים "בריאים", ולהימנע ככל הניתן מחומרים מזמים אשר יביאו לבעיות תברואתיות לאורך השנים.
לסיכום, הרעיון של בניה ירוקה הוא חיסכון- חיסכון בכסף, חיסכון אנרגטי, חיסכון בפגעי הסביבה, חיסכון במקום, ח-י-ס-כ-ו-ן!!
הגיע גם הזמן שלכם להתקדם, ולחסוך! לעבור מהשיטה המסורתית לשיטת בניה ירוקה ולתרום לעולם טוב יותר ולכיס גדול יותר....