כל עסק צריך לשאוף למקסום הרווחים וצריך לבחון חלופות והזדמנויות. המערכת הסולארית מאפשרת לנצל שטחים שלא נמצאים בשימוש. המערכת יכולה להשתנות בהתאם לגודל של המקום הפנוי והעסק יכול להחליט אם לנצל את כל השטח או רק את חלקו.
חלקי המערכת הסולארית
המערכת מורכבת ממספר חלקים: פאנלים לקליטת אור השמש, מערכת עגינה של הפאנלים אל הגג, ממיר אשר מאפשר להעביר את התפוקה אל מערכת החשמל, מונה חשמל ורכיבים חשמליים נוספים. מערכת סולארית לעסק יכולה לספק חשמל לעסק או לחברת החשמל.
כיוון שהמדינה מעודדת את הפקת החשמל הסולארי, העסק יכול לבחור למכור את החשמל שהוא מייצר באופן ירוק אל חברת החשמל וכך ליהנות מזיכוי בחשבון או מקבלת כספים של ממש.
היתרונות של מערכת סולארית עסקית
היתרונות של הצבת מערכת הם היכולת לנצל את השטח הקיים של העסק וליצור ממנו רווחים. גג המבנה בכל מקרה אינו נמצא בשימוש ולכן הוא שטח לא מנוצל. מערכת סולארית הופכת את השטח שעל פניו לעסק אין מה לעשות איתו, למקור המניב תשואה.
היום ניתן לבחור בפאנלים סולאריים עוצמתיים, איכותיים ועמידים. כאלו שיכולים לקלוט את השמש בצורה הטובה ביותר ולהפיק את מירב החשמל. בחירה נכונה של המערכת תאפשר לך להשיג את התשואה הגבוהה ביותר מהמבנה הנוכחי שלך.
תכנון והקמת מערכת סולארית עסקית
ברור כי למערכת הסולארית ישנם יתרונות רבים לכל הצדדים. מצד אחד המדינה נהנית מייצור ירוק של חשמל ומצד שני העסק נהנה מתשואה ומהכנסה נוספת ממקום שיש ברשותו ולא נעשה בו כל שימוש. עם זאת, חשוב לשים לב כי לא כל עסק יכול לנצל את ההזדמנות ולא תמיד החשיבה הראשונית תואמת את מה שניתן לבצע בפועל.
על מנת לבדוק אם ניתן להקים את המערכת חשוב לבצע בדיקה יסודית ולבחון את היכולת של המבנה לשאת את העומס של המערכת. לאחר בדיקה זו אפשר יהיה להמליץ לעסק על הקמת מערכת סולארית עסקית שתתאים לו ולמקום. הרעיון הכללי הוא ליצור את המערכת בעלת התפוקה הטובה ביותר תוך הוספת משקל סביר שמתאים למבנה. רק לאחר הבדיקה המקדימה אפשר יהיה לתכנן ולהקים את המערכת.