מתכונים הם חלק בלתי נפרד מהמטבח של כל בשלן חובב. בין אם מדובר במתכונים בעלי ערך אופי סנטימנטלי משום שהם מזכירים לו או לה את בית ההורים, בין אם אלו מתכונים שהם קיבלו מחברים קרובים או בין אם אלו מתכונים אשר מזכירים להם אירוע מיוחד בחייהם. מתכונים יכולים להיות גם חלק בלתי נפרד ממסורת מסוימת. למשל, מתכון של עוגה אשר מכינים מדי יום הולדת של אחד הילדים או מתכון של מרק עוף אשר מכינים כל פעם בשישי בערב. לאוכל יש דרך נפלאה להעלות זכרונות ולקשר אותנו לאירועים שונים ולחוויות שונות בעבר, וכמובן יש לו קישור בלתי מבוטל לרגש וכך גם להכנת אוכל ולהכנת מתכונים. לכן, זוהי הסיבה שלעתים מתכון מסוים מגלם בתוכו חשיבות גדולה יותר בתוכו משום שהוא נושא יחד איתו זכרון או שהוא מקושר לחוויה מסוימת.
מתכונים הם משהו שגם אם הם קרובים לליבנו לא בהכרח אנחנו חייבים להכין אותם דרך קבע. לא פעם מתכונים מסוימים אנחנו בוחרים להכין דווקא באירועים מיוחדים כמו למשל בחגים או בימי הולדת ואילו מתכונים אחרים אנחנו מכינים מפעם לפעם בשגרה או כאשר מתחשק לנו פינוק מיוחד. ישנם מתכונים חגיגיים במיוחד אותם אנחנו מכינים רק פעם לכמה שנים כאשר נחה עלינו הרוח להכין מתכון מורכב כל כך. לכן, לכל מתכון חדש שנכנס אל תוך חיינו ואל תוך המטבח שלנו בהחלט ניתן לפנות מקום – המתכונים הישנים והאהובים שלנו לא צריכים לבוא בסתירה להכנסתם של מתכונים חדשים אל תוך רפרטואר הבישול שלנו.
מתכונים חדשים ניתן למצוא ולגלות במגוון גדול של מקומות. דרך נהדרת למצוא מתכונים חדשים היא דווקא במקומות בהם אכלנו הרבה מאוד פעמים, אצל חברים קרובים ואצל בני משפחה. מהם ניתן לבקש את המתכונים שלהם ורבים מהם לא יהססו וימסרו לכם את המתכון המדויק בשמחה. מקומות נוספים בהם ניתן למצוא מתכונים כוללים בין היתר סדנאות בישול, תכניות בישול בטלוויזיה, אתרי בישול ברשת האינטרנט, ספרי בישול, פורומים העוסקים בבישול וזוהי כמובן רשימה חלקית בלבד. למציאת מתכונים בכל אחד מהמקומות האלו לרוב יש יתרונות מעט שונים.
מתכונים אשר מוצאים ברשת האינטרנט, למשל, הם מתכונים שניתן לראות כיצד הגולשים האחרים דרגו אותם ואילו הערות הם הוסיפו. דבר זה מאפשר לדעת איזה מתכון מוצלח יותר ואיזה פחות. מתכונים בספרי בישול הם לא פעם מתכונים אמינים מאוד שניתן לסמוך עליהם, במיוחד אם הם שייכים לסדרה של ספרי בישול שאתם מכירים ושאתם סומכים עליה או שהם שייכים לשף או לשפית שאתם אוהבים במיוחד. היתרון של שאיבת מתכונים מתכניות בישול בטלויזיה הוא שאתם יכולים לראות גם כיצד מכינים את המתכון בפועל, דבר שבהחלט יכול לעזור ולהיות נחמד מאוד. כך שישנם מגוון של מקומות מהם אתם יכולים להנות ממתכונים חדשים.
דבר נוסף, קיימים לא מעט אנשים שלא אוהבים לבשל, המטבח והבישול לא קורץ להם, גם להם יש פתרום ישנם אתרים כמו אתר המתכונים הקלים של ג'ודי - המיועדים בדיוק לאנשים שלא מתחברים למטבח, הרעב הוא זה שמכניס אותם לשם. אתרים אלה מכילים מתכון לארוחת צהריים קלה ומתכונים נוספים פשוטים מאוד, במינימום זמן ומזכירים תמיד את המטבח הפשוט והטעים של אמא.