מאז מותו של אדם יקר ושנים רבות לאחריו, נהוג לערוך אזכרה בתאריך שבו קרה האסון. אזכרות נותנות לנו את האפשרות להתייחד לזכרו עם כל קרובי המשפחה, החברים הקרובים ואישיים אשר הכירו אותו. ביום האזכרה נהוג לערוך תפילה, לשוחח על האדם הרלוונטי, להתרפק על זיכרונות וגם לערוך סעודה עם כל המשתתפים.
כיצד בוחרים קייטרינג לאזכרות ואיך בוחרים מזון לצורך זה? הינה כמה טיפים.
1. קייטרינג לאזכרות איכותי ונכון, מכיל מספר מנות בשריות פשוטות וטעימות. תוכלו להזמין קייטרינג לאזכרות שיכיל שניצל, בשר בקר בפטריות וקציצות ברוטב עגבניות. תוכלו גם להזמין דווקא מנות של דגים איכותיים וליהנות מארוחה קלילה יותר וחלבית.
2. דאגו למספר רב כלל הניתן של פחמימות לצד הבשר או הדגים, אשר ישדרגו את הארוחה ויגרמו לה להיות יותר יוקרתית ועשירה. פירה, תפוחי אדמה בתנור, אורז בתיבול מעניין ופסטה ייחודית בהחלט יעשו את העבודה.
3. בחרו לפחות עשרה סלטים קטנים והציבו אותם במרכז השולחן. ככל שיהיו יותר סלטים כך הארוחה תהייה צבעונית ונעימה יותר. סלטים מומלצים במיוחד בשירותי קייטרינג לאזכרות ובכלל הם: סלט כרוב, חמוצים, ירקות כבושים, חומוס, סלט טחינה וחצילים, סלט ירקות קצוץ, סלט תפוחי אדמה וסלט גזר. ניתן, כמובן, להוסיף על אילו עוד סלטים רבים וטובים.
4. קייטרינג לאזכרות חייב גם לכלול לחם, ועדיף חלה. במיוחד אם אתם הולכים על כמה מנות של דג, חשוב לא לדלג על הסעיף הזה. יש לא מעט אנשים שלא מוכנים לאכול דגים לאל פרוסת לחם על שולחנם.
5. דאגו למשקאות קלים כדוגמת קולה, קינלי וספרייט.
6. קייטרינג לאזכרות , רצוי שיספק גם 2-3 קינוחים בתום הארוחה. לקינוחים משמעות פונקציונאלית (להעשיר את הארוחה ולהשאיר טעם מתוק של עוד), וגם משמעות סמלית- פסיכולוגית. כשאנו מסיימים את האזכרה עם משהו מתוק בפינו, אנו מאחלים לעצמינו ולקרובינו שלא נדע מצער, ומקווים לשנה חדשה טובה, חיובית וללא אירועים חריגים ושליליים.