אחד ממוצרי המזון הנפוצים ביותר בכל דוכן הוא הכריך. כריכים מהווים ארוחה שלמה ומלאה באריזה שכיף ונוח לאכול ממנה. אין צורך בסכו"ם אלא רק במפית. אין צורך בכסא ושולחן אלא רק לאחוז ביד ולנגוס בהנאה מרובה.
קנו כריכים, קנו
הכריכים של היום הם לא רק נוחים לאכילה אלא גם טעימים ובריאים יותר. כיום ניתן להשיג כריכים מרשימים אשר נאפו מבצק מכל הסוגים כגון קמח מחיטה מלאה, שיפון או קמח לבן. ככל שהבצק של הכריך מלא יותר כך הוא מכיל יותר סיבים תזונתיים ולכן גם בריא יותר. כריכים מחיטה מלאה משביעים יותר וגורמים לתחושת שובע שמחזיקה זמן רב יותר – עד הכריך הבא! הבצק הוא בסיסו של הכריך ופעמים רבות ניתן "לחזק" את האפקט של הבצק הטעים ע"י שזירת תוספות מעניינות על גביו כגון אגוזים, בוטנים, זרעי פשתן וצנוברים.
המילוי, מה שנמצא בתוך הכריך יקבע בסופו של דבר את הטעם ושביעות הרצון. כיום כבר ממש לא צריך להסתפק בכריך עם גבינה לבנה או שוקולד למריחה. מה בתפריט? ובכן מה לא- חביתות,סוגי דגים, בשרים, גבינות ייחודיות, סלטים, ממרחים ועוד אינספור שילובים מעניינים מחכים לכם בדוכנים השונים. ולמרות זאת גם כריכים מושקעים שכאלה יכולים להיות דלי קלוריות, דלי שומן ללא גלוטן ואפילו כאלה המותאמים עבור אוכלוסייה מיוחדת. תוכלו לבחור בין כריך לטבעוניים (ללא מוצרים מן החי), כריכים ברמות כשרות שונות ועוד ועוד.
כיצד מזהים כריכים איכותיים?
על מנת שכל כריך יהיה גם טעים וגם בריא, עליו להיות קודם כל טרי. הרי את הטעם התפל של כריך שאינו טרי מרגישים כבר מהביס הראשון והדבר אף מהווים הפרה של חוקי משרד הבריאות. הלחם נרטב, הירקות נרקבים ומתחמצנים והריקבון חוגג. על כן, בחרו אך ורק בספק אשר מתחייב לעמוד בקריטריונים הבאים:
• טריות המוצר- תאריך הייצור והתפוגה יצויינו על גבי האריזה.
• הכנת הכריכים נעשית בפיקוח אדוק של שף או מנהל עבודה בכיר.
• הובלה ואחסון בקירור על פי כל כללי הפיקוח.
• שמירה על היגיינת העובדים.
שיהיה בתיאבון!