מאז שתכניות הטלוויזיה העוסקות בבישול שטפו את חיינו, הבישול לא עוד רק לשפים וטבחים. הבישול הפך להיות נחלת הכלל. בעבר המטבח הביתי היה להכנת ארוחות למשפחה ולאירוח ובעיקר היה הטריטוריה של הנשים במשפחה. האישה היא זו שהייתה מבשלת ואופה. המתכונים היו מועברים מאם לבת וכך הלאה.
לא היה דבר כזה סדנאות בישול ולא הייתה דרישה ללמוד בישול בבית ספר. למרות שהמטבח הביתי היה בדרך כלל של הנשים את מקצוע הבישול, השפים, קונדיטורים, תפסו בעיקר גברים. בתי הספר כמו, תדמור ואחרים, לימדו בעיקר גברים. כמעט ולא נמצאה במסעדה או קונדיטוריה בה שימשה אישה במקצוע הטבחית או האופה. גם היום מספר השפים הגברים עולה על מספרן של הנשים. מצב זה השתנה מאז נפתח המטבח לכולם וגם גברים החלו לבשל.
בתחילה הגברים היו חובבים בלבד ובמשך הזמן בתי הספר לבישול פתחו סדנאות בישול ואפיה ופתחו לרבים מחובבי הבישול את הדרך לתחום. ישנם חובי בישול שעברו סדנאות בישול, נטשו את מקומות העבודה שלהם ופנו לתחום הקולינרי והם היום בחלק העליון לש סולם השפים. בעיתונות הכתובה במדורי האוכל מפרסמים שפים מפורסמים תפריטים למאכלים שונים וכן ערוצי הטלוויזיה שבהם יש תוכניות בישול על בסיס יום יומי והן מעבירות סדנת בישול, וירטואלית, מהן אפשר ללמוד ולקבל טיפים חדשים.
מספר שפים ידועים בארץ סגרו את המסעדות שהיו בבעלותם, זנחו את הבישול הפיזי והעתיקו את העיסוק בבישול לתוכניות אלו. והם גם מעבירים סדנאות בישול. טרנד הבישול מתחיל מהגילאים הצעירים ביותר. יותר ויותר ילדים מצטרפים להוריהם ומבשלים ואופים וגם עבורם נפתחו סדנאות בישול ותוכניות טלוויזיה המיועדות במיוחד בשבילם. יותר ויותר מסעדות מציעות אוכל בריא שהפך לטרנד בכל העולם דבר שהצריך את השפים במסעדות אלו לשנות כיוון בישול ולכן נפתחו גם סדנאות לבישול אוכל בריא. בסדנאות אלו לומדים לשלב מאכלים בריאים ולהפכם למטעמים.
סדנאות הבישול לאוכל בריא מלאות במשתתפים דבר המראה על הביקוש הרב של קהל הסועדים במסעדות ומעבר המטבח הביתי למטבח בריא. הכנסת האוכל מהמזרח הרחוק, בעיקר אבל לא רק הסושי והאוכל המוקפץ, שהוכנס למטבח הישראלי הביא לפתיחת סדנאות בישול לסוג אוכל זה ונפתחו מסעדות רבות בכל הארץ. הסושי הפך מאכל אהוב על הרבה אנשים וסדנאות להכנתו, למבוגרים וילדים, נפתחו ומרכזי אוכל גדולים וחנויות למוצרי מזון מהמזרח מוכרים את מרכיבי הסושי להכנה ביתית. רבים מבין משתתפי הסדנאות באים ללמוד בישול אחר מזה שהם רגילים לו בביתם. רוב המטבחים הביתיים מושתתים על האוכל המוכר מארץ מוצא בני המשפחה.
המטבח האתיופי, האוכל המזרחי ליוצאי ארצות ערב, אוכל תימני,מצפון אפריקה או מאירופה על מגוון המטבחים הקיימים בארצות השונות. נישואים בין עדתיים מביאים לכך שהמטבח הישראלי הפך פתוח לכל סוגי וטעמי המאכלים. אחת הדרכים לשמר את המסורת של כל העדות היא המשכיות בבישול מאכלים המוגשים יום יום, בערב שבת ובשבת ובעיקר מאכלי חגים.
הצלחת תוכנית הטלוויזיה מאסטר שף, המתקיימת בארצות רבות בעולם, מוכיחה עד כמה התפתחה אהבת הבישול אצל רבים ומבחני הבד בהם משתתפים אלפי אנשים לסינון נבחרת לקיום התחרות מראה שאהבת הבישול חוצה עדות, גילאים והיא נחלת הכלל לגברים ונשים. התוכנית, שבסופה מוכתר המאסטר שף של המדינה, מראה שאפשר להרכיב מנות מחומרי גלם שונים שבעבר המשתתפים לא עבדו איתם, ויוצאות מנות טעימות, על פי עדות השופטים, ברמה כזו שהן יכולות להיות בין המנות המוגשות במסעדות.
לא אחת מצהיר אחד השופטים שהוא יכניס את המנה לתפריט המוצע לסועדי המסעדה שלו. ניתן לשמוע לא אחת ממשתתפי נבחרת המאסטר שף על הגעתם לתוכנית כדי לפתח את התחביב ולהשתלב במקצוע ואף יש כאלה החולמים על פתיחת מסעדה קטנה משלהם.