במהלך השנים האחרונות החלו ישראלים רבים לעקוב אחרי התנודות בשוק הנדל"ן בארה"ב. העניין המוגבר לכלכלת ארה"ב הוא מובן וטבעי – הרי שישראלים רבים רכשו נדל"ן בארה"ב להשקעה, או ששוקלים לבצע עסקה כזאת. בחודשים האחרונים נראה היה ששוק הנדל"ן בארה"ב מתחיל להתאושש לאחר המשבר הגדול של 2007. המגמה החיוביות שנראתה בהיקף מכירות הולך וגדל, במחירים שהפסיקו לצנוח, ובירידה במספר העיקולים, ציירה תמונה אופטימית למשקיעים. השאלה היא האם באמת הענף מתחיל לצאת מהמיתון, או שעדיין לא.
חשוב לציין שלצד הקולות האופטימיים של מומחי נדל"ן בארה"ב, המדברים על כך שעברנו כבר את נקודת השפל, נשמעים גם קולות סקפטיים יותר. אחד הנתונים המעיד על כך שהמשבר עדיין נמשך הוא הירידה במספר התחלות הבנייה בחודש נובמבר. הירידה הכללית שנרשמה היא ירידה של כ-3% , לאחר עלייה בהתחלות בנייה שנמשכה בשלושת החודשים הקודמים. יש לציין שעלייה זו הייתה אחד הטיעונים לטובת ההערכות האופטימיות. הירידה המשמעותית ביותר של כמעט 20% בהתחלות בנייה נרשמה דווקא במדינות המערביות של ארה"ב.
חלק מהמומחים סבורים שההתאוששות המיוחלת ריאלית רק באזורים מסוימים, למשל בפלורידה בכלל ובמיאמי בפרט. באזורים אחרים אין שיפור של ממש – בכל אזור מסיבות שונות. כך, למשל, הוריקן סנדי שפרץ לאחרונה ופגע קשות באזורים מסוימים של ניו יורק, לא תרם לשיפור מצב שוק הנדל"ן שם. חלק מהשכונות הוכרזו כשכונות שאינן מיועדות יותר למגורים, מה שהשפיע כמובן גם על מחירי הנכסים. כמו כן, מומחים רבים טוענים שהאמריקאים עדיין נמנעים מרכישת נדל"ן ומעדיפים שכירות. את כספם הם משקיעים בענפים בטוחים יותר.
לסיכום, ניתן לומר כי כל מי שחשב להשקיע בנדל"ן בארה"ב, התבסס על שני נתונים. האחד הוא המחירים הנמוכים של נכסים בארה"ב שאין להשוות אותם למחירי הנדל"ן בארץ. השני הוא המגמה החיובית בה נמצא לכאורה הענף והתקווה לתשואה גבוהה לאחר כמה שנים. כיום נראה שהתקוות להתאוששות עדיין נשארות בגדר תקוות, ולא ידוע מתי יסתיים המשבר. לכן השקעה בנדל"ן בארה"ב מתאימה רק למי שמוכן לקחת את הסיכון ולהמתין בסבלנות ליציאה מהמשבר הכבד ולעליית המחירים.